Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

F-35'ler Türkiye'ye Geliyor, İlk Uçuş Yapıldı

Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanan F-35 savaş uçağı ilk uçuşunu yaptı. Türk Pilotlar savaş uçaklarını ABD'den Türkiye'ye uçarak getirecek, havada yakıt ikmali yapacak.

11.05.2018-11:25 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-12:39)

Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanan F-35 ilk uçuşunu yaptı. F-35'lerin Malatya'da konuşlu bulunan 7. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilmesi planlandığı ifade edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli iki savaş pilotu Amerika Birleşik Devletleri’nde eğitime başladı. Eğitimlerin tamamlanması ve ardından diğer uçağın da tesliminin gelecek yıl eylül ayı içerisinde Türkiye'ye getirilmesi planlandığı kaydedildi. Eğitimlerini tamamlayan pilotlar iki uçakla beraber Amerika Birleşik Devletleri'nden gelecek, uçaklara seyahatleri sırasında tanker uçaktan yakıt ikmali de yapılacağı da bildirildi.

F-35A üzerinde bulunan Türk Hava Kuvvetleri forsu ise dikkatlerden kaçmadı. İlk uçuşta Türk F-35A’ya Lockheed Martin’e ait F-16 uçağı eşlik ettiği bildirildi.

MALATYA'YA GETİRİLMESİ PLANLANIYOR

Bölgede bulunan kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, pilot eğitimlerinin tamamlanması ve ikinci uçağın da tesliminin hemen sonrasında F-35'lerin Malatya'da konuşlu 7. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilmesi planlandığı ifade edildi. F-4'lerin yerini alacak beşinci nesil savaş uçakları amacıyla üs komutanlığında yapılan hazırlıklarla hangarların yapım çalışmaları devam ettiği kaydedildi.

F-35’LER AB’DEN UÇARAK TÜRKİYE’YE GELECEKLER

Bölgede bulunan Türk basın mensuplarının edindiği bilgilere göre Türkiye'ye ilk teslimatının 21 Haziran'da yapılacağı planlanan F-35 savaş uçakları için Hava Kuvvetleri Komutanlığında hazırlıklar sürüyor. İlk uçağın Türkiye'ye teslimatının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki törenle yapılması planlanıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli olan iki savaş pilotu da ABD’de eğitime başladı. Pilotlara F-35’lerle ilgili özel ve detay eğitim veriliyor. Eğitimlerin tamamlanması ve diğer uçağın da tesliminin hemen sonrasında F-35'lerin gelecek yıl eylül ayı içerisinde Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor. Eğitimlerini tamamlamasının hemen akabinde pilotlar iki uçakla beraber Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye gelecek, uçaklara seyahatleri sırasında tanker uçaktan yakıt ikmali de yapılacak.

F-35 savaş uçaklarının Malatya'da konuşlu olan 7. Ana Jet Üs Komutanlığına getirilmesi planlandığı ifade edildi. F-4 savaş uçaklarının yerini alacak olan uçaklar için 7. Ana Jet Üs Komutanlığında hazırlıklara başlandığı bildirildi. Bu kapsamda üs komutanlığında konuşlu olan F-4 savaş uçaklarına göre inşa edilen bazı uçak bakım hangarlarının yerine yenileri yapılacak. Bazı uçak sığınakları ise F-35'ler için modernize edilerek hizmete girecek. Geçen yılın sonunda başlayan inşaat çalışmalarının gelecek yılın ilk aylarında tamamlanması planlandığı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;