Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

24 Haziran'da Oy Kullanacaklar Dikkat Yarın Son Gün

Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanların yarın saat 17.00'ye kadar kayıt olması gerekiyor. Seçmenlerin bilgilerini güncellemek amacıyla yurt içinde nüfus müdürlüklerine ve yurt dışında temsilciliklere müracaat etmesi gerekiyor.

11.05.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-11:26) 24 Haziran'da Oy Kullanacaklar Dikkat Yarın Son Gün

24 Haziran seçimleri öncesi seçmen bilgilerini güncellemek isteyenlerin bu işlemi yapmak için yarın son gün

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlamış olduğu seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Buna göre, 2 Mayıs'ta askıya çıkan seçmen listeleri yarın itibari ile artık askıdan iniyor. Seçmenler, yarın saat 17.00'ye kadar listeleri muhtarlıklar, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), internet sitesi ve Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), mobil uygulamasıyla kontrol edebilecek.

SAAT 17.00'DE BİTİYOR

Seçmen kütüğüne kayıtlı olmayanların yarın saat 17.00'ye kadar kayıt yapması veya bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Bunun için seçmenlerin yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında da temsilciliklere başvurması gerekiyor.

Seyyar sandıklarda oy kullanmak isteyenlerinde oy kullanabilmek için yapılacak başvurular yarın tamamlanacak.

Seyyar sandıklarda oy kullanmak isteyen yaşlılar ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından engelli beyan formu ile birlikte ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da buraya gönderilmek üzere muhtarlığa yapacakları başvurular da 2 Mayıs günü itibari ile başlamıştı.

Seyyar sandıklarda Seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanma imkanına sahip olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;