Ezanın Islıklandığı 8 Mart Yürüyüşüne CHP'den Destek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Taksim'deki yürüyüşe ezana hakaret ettiği iddiası ile yargılanan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgil de katılmış. Yürüyüşte ezan okunmaya başlayınca ıslık sesleri yükselmişti.

11.03.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-09:06) Ezanın Islıklandığı 8 Mart Yürüyüşüne CHP'den Destek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Taksim'de toplanan ve ezanın okunmasıyla beraber ıslık çalmaya başlayan kadın yürüyüşüne ezana dönük hakaretleriyle yargılanan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgil'in de katıldığı meydana çıktı.

Sera Kadıgil, ezana hakaret ettiği iddiası ile yargılanıyor ve hakkında 7 seneye dek hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi. Sera Kadıgil; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki kişisel hesabından, "O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli fakat benim yurdumun üzerinde ebedi inlemesin artık nolur ya! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah!!" ve "Kapıda oynayan çocuklardan rahatsız olunca kızgın yağ dökem mi üstlerine? Ya da uykumdan uyandıran ezan için camiyi asıp imamı mı keseyim?" sözlerini kullanmıştı.

Kadın yürüyüşüne, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da katılmış.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Taksim'de bir araya gelen ve ezanın okunmasıyla beraber ıslık çalmaya başlayan kadın gruplarının yürüyüşüne ezana dönük hakaretleriyle yargılanan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgil'in de katıldığı meydana çıktı.

KADIN YÜRÜYÜŞÜNE CHP'Lİ KAFTANCIOĞLU, ALTIOK VE KADIGİL DE KATILMIŞ

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Taksim'deki kadın yürüyüşü ile alakalı görüntüler paylaştı ve "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!" Yaşasın kadın dayanışması..." sözleri yer aldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal