Türk Şirketin Ürettiği Yanık ve Yara Kremine Bir Çok Ülkeden Talep Var

Türkiye her alanda kendini geliştirmeye devam ederken Biyocha isimli Türk şirketi müthiş bir başarıya imza attı. Şirket, yanık ve yaraları iyileştiren bir krem geliştirdi. Kreme şimdiden bir çok ülkeden talep geldi.

11.03.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-08:47) Türk Şirketin Ürettiği Yanık ve Yara Kremine Bir Çok Ülkeden Talep Var

Türkiye'nin 2023 senesi hedeflerine varmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından stratejik sektörler arasına alınan biyoteknolojide heyecan verici olaylar yaşanıyor.

2017'de 10 milyon dolar gibi mütevazı bir yatırım bedeliyle açılan Biyocha şirketi, Türkiye'nin ihracatına milyarlarca dolar destek verebilecek bir ürün geliştirdi. Biyocha kurucu ortağı ve Genel Müdürü Mert Arkan "ABD'de ikamet eden bir Türk bilim insanını, AR-GE merkezimizin başına getirdik. Şahsi olarak üstünde durduğu, yara ve yanıklarla alakalı çalışmasını bünyemizde sürdürdü. Dünyada ilk kez yanık ve yaraları hızla iyileştiren kremi, 1,5 senede geliştirdi. Daha bu ürünler Türkiye piyasasında tanınmadan, şaşırtan biçimde yabancı ordular bizimle temasa geçti" dedi.

"HEDEFİMİZ BU ÜRÜNLERİN ÜRETİLMESİNE DEVAM ETMEK"

İki ordudan bir tanesinin Orta Doğu devletlerinden, diğerinin ise Güneydoğu Asya devletlerinden birinin silahlı kuvvetleri olduğunu söyleyen Arkan "Orta Doğu ülkesi, bizim bu ürünü yalnızca kendisi için üretmemizi talep ediyor. Güneydoğu Asya ülkesi ise patenti satın almak için ısrarlı. Biz Türkiye'ye milyarlarca dolar ihracat kapısı açabilecek ürünün patentini vermek istemiyoruz. Amacımız, bu ürünlerin Türkiye'de üretilmeye devam etmesi" diye konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN LİSANS ALAN, ALANINDAKİ TEK FİRMA KONUMUNDA

Özellikle iki ürünün savaş halinde askerlerin tedavi sürelerini düşüreceğini ve aynı zamanda önemli tasarruf sağlayacağını söyleyen Arkan, şöyle söyledi: Bu gelişmeler bize 'İyi ki bu işi yapmışız' dedirtiyor. Ürünler bütünüyle organik olduğu için hiçbir yan etkisinin olmaması da çok önemli. Biyocha, Avrupa Birliği'nden lisans alan, alanındaki tek şirket konumunda. Bu lisans ile bütün dünyada satışı yapılabilmektedir.

YENİ ÜRÜNLER YOLDA

Yara ve yanığın haricinde, iki ürünlerinin daha dünya piyasalarında önemli yer tutacağına inandıklarını ifade eden Biyocha Genel Müdürü Mert Arkan "Doğum lekeleri dâhil vücuttaki lekeleri yok eden ürünümüz ve renk açıcı kremimiz de laboratuvarlarımızda üretildi. Biliyorsunuz Michael Jackson da beyazlamak için uğraşmıştı. Eğer bugün yaşasaydı, bizim kremlerimiz onu beyazlatabilirdi" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal