Evine Düşen Parçayı Gök Cismi Sandı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bir vatandaş, yüksek bir patlama sesinin sonrasında evinin bahçesine düşen parçayı gök cismi olarak yorumladı. Ama gerçek çok farklıydı.

07.05.2018-20:00 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-19:52) Evine Düşen Parçayı Gök Cismi Sandı

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde bir vatandaşın, patlama sesinin sonrasında evinin bahçesine düşen parçayı gök cismi zannederek polise ihbarda bulunması kısa süreli hareketliliğe sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kandemir Mahallesi'ndeki belediyeye ait hamamın su kazanında yüksek basıncın etkisiyle patlama oldu. Patlamanın sonrasında kazandan kopan parçalar, çevreye saçıldı.

Hamamın çevresinde oturan Hamdi Ceritoğlu, bahçesine düşen kazan parçasını gök cismi sandı ve polise ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen emniyet görevlileri, cismin hamamdaki kazana ait olduğunu tespit etti.

Eve gelen hamamın sahibi de yaklaşık bir saattir aradığını belirttiği kazanın parçasını alıp götürdü.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, AA muhabirine ver demeçte, hamam bölgesinde bir gök cismi düştüğü ihbarı üzerine emniyet güçleri olay yerine giderek inceleme yaptığını belirtti.

Gök cismine ait olduğu zannedilen parçanın, patlayan su kazanından koptuğunu ifade eden Pektaş, şunları söyledi:

"Vatandaşımızın normal yaşamını aksatıcı bir durumun meydana gelmediğini buradan söyleyebilirim. Son dönemde, bir uzay cisminin ömrünün nihayete ermesi nedeniyle Türkiye sınırlarına düşebileceği noktasında yazılı ve görsel basında yer alan haberler, vatandaşlarımızın bu parçanın bir gök cismi olduğu sanmasıyla hareket etmesine yol açmıştır. İlçemizde vatandaşlarımızı tedirginliğe sevk eden bu parça, bir gök cismi ya da uzay aracına ait değildir. Burada bulunan hamamın kazanının parçasıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal