Salih Mirzabeyoğlu Kimdir? Bulunduğu Tarikat ve Hayatı

Salih Mirzabeyoğlu kimdir? Salih Mirzabeyoğlu hangi tarikattandı? Salih Mirzabeyoğlu hayatı ile ilgili tüm merak ettikleriniz bu haberde.

07.05.2018-19:31 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-19:28) Salih Mirzabeyoğlu Kimdir? Bulunduğu Tarikat ve Hayatı

Salih Mirzabeyoğlu, 10 Mayıs 1950 tarihinde Erzincan'da dünyaya geldi. Eskişehir'de Fatih İlkokulu (1962), Mehmetçik Ortaokulu'nu 1965 senesinde bitirdi. Yazı ve şiirleri lise yıllarında Babıali'de Sabah gazetesinde yayınlanmaya başladı. 1968 yılında Atatürk Lisesi'ni başarıyla noktaladı. Henüz 15 yaşında Necip Fazıl Kısakürek ile karşılaştı ve Nakşibendi tarikatına dahil oldu.

Salih Mirzabeyoğlu'nun adı 1970'lerde duyulmaya başlandı. İslami gençlik hareketlerinden biri olan Akıncıların lider kurucusuydu. Gençliğinden itibaren Milli Görüş kimliğini benimsemişti. Salih Mirzabeyoğlu'nun genç yaşına karşın sözü kitleler üzerinde etkiliydi. Konferanslar veriyor, çevresinde İslam'a gönül veren hareketli gençler toplanıyordu. 1970'li yılların ikinci yarısında kurulan Akıncılar Derneği'nin lider kurucuları arasında yer aldı. Derneğin politikalarının savunulduğu Gölge ve Akıncı Güç gibi dergileri çıkarttı. Necip Fazıl Kısakürek onun kaleminden çok etkilenmiş, ''Benim 40 senedir aradığım ses buydu'' diye bahsetmişti.

28 Şubat askeri darbesiyle beraber bir gün çocuğunu okula götürürken 1998 yılında gözaltına alındı. Hakkındaki suçlama ardından yasadışı İBDA-C örgütüne önderlik yaptığı sebebiyle tutuklandı. Savunmasında kendisini bir teorisyen olarak bıçak yapan birine benzetecekti. İsteyen et keser, isteyen o bıçağı başka amaçlarla kullanırdı.

2001 senesinde idamla yargılandı, idam cezası kaldırılınca ömür boyu hapse mahkum edildi. Bolu F Tipi Cezaevinde cezasını çekmekteydi. 23 Temmuz 2014 tarihinde isteğini kabule değer gören İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla serbest bırakılmıştı.

Aşağıda onun yazdığı bazı önemli kitapları bulunmaktadır. Türk yazın hayatına birçok eser kazandırmıştır.

KİTAPLARI

Bütün Fikrin Gerekliliği - İktidar Siyaset Hareket

İstikbâl İslâmındır - Denenmemiş Tek Nizam

Tilki Günlüğü 6 Cilt

Başyücelik Devleti -Yeni Dünya Düzeni

Telegram - Zihin Kontrolü

Parakutâ - Para'nın Romanı

Yağmurcu - Gerçekliğin Peşinde

Hukuk Edebiyatı - Nizam ve İdare Ruhu

İşkence – Gözlem

Şiir ve Sanat Hikemiyatı - Estetik ve Ahlâk

İktisat ve Ahlâk - İktisada Giriş

Hikemiyat - Tefekkür ve Hikmet

Kavgam 2 Cilt - Necip Fazıl

Marifetname - Süzgeç ve Şekil

Dil ve Anlayış - Dil ve Diyalektik

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal