Euro’ya Atatürk Resmi Neden Basıldı? Atatürk Resimli Euro Nereden Alınır?

Avrupa Merkez Bankası, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk portresinin yer aldığı 5000 adet Euro bastı. Peki internette en çok aratılan Euro’ya Atatürk Resmi Neden Basıldı? Atatürk Resimli Euro Nereden Alınır? sorularının cevabı haberimizde…

28.01.2019-16:33 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-16:30) Euro’ya Atatürk Resmi Neden Basıldı? Atatürk Resimli Euro Nereden Alınır?

Avrupa Merkez Bankası özel talep üzerine ülkelerin tanıtımı amacıyla para basma yetkisini elinde bulunduran bir kurumdur. Dünyanın farklı ülkeleri Avrupa Merkez Bankasına başvuruda bulunduğunda özel olarak hazırlanan tasarımları ile başvuru yapıldığında turistik amaçlı para basımı yapabiliyor.

Bunun üzerine madalya ve eski para bilimleri (Nümismat) ile uğraşan Özgür Honaş’ın ülkemizin tanıtımı için bu alana yöneldi. Ekibi ile üzerinden Atatürk portresinin yer aldığı Euro’yu tasarlaya Nümismat Özgür Honaş tasarım paranın onay ve basım işlemleri için Avrupa Merkez Bankası’na başvuruda bulundu.

Özel tasarım paranın basılması için gerekli şartların sağlanmasının ardından Atatürk portreli Euro, Avrupa Merkez Bankası tarafından basıma gönderildi. Sorasında 5000 adet özel taraşım para olan Atatürk Portreli Euro’nun, Türkiye’nin tanıtım yüzü ve marka değeri olması amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Atatürk Resimli Euro Nereden Alınır?

Özel tasarım ve sınırlı sayıda basılan Atatürk Portreli Euro Nümismat Özgür Honaş tarafından paranın 5000 adet basıldığı ve bu basılan serinin devamının gelmeyeceğini dile getirdi. İlerleyen zamanlarda başka projerinde hayata geçeceğini belirten Onat, Çanakkale Zaferi ve 15 Temmuz’u konu alan para için girişimlerinde bulunacağı gelirlerinin de şehit ailelerine bağışlanacağı vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal