Eski HSYK Üyesi Şaban Işık'a FETÖ'den 10 Sene Hapis Cezası Verildi

Eski HSYK üyesi Şaban Işık'a 9. Ağır Yargıtay Dairesinde yargılandığı davada FETÖ üyeliğinden 10 sene hapis cezası verildi.

05.12.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-17:21) Eski HSYK Üyesi Şaban Işık'a FETÖ'den 10 Sene Hapis Cezası Verildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışması ardından meslekten atılan ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılandığı davada, Eski HSYK üyesi Şaban Işık'a 9. Ağır Yargıtay Dairesinde yargılandığı davada FETÖ üyeliğinden 10 sene hapis cezası verildi.

ÖNCEKİ DAVADA SAVCI MÜTALASINI AÇIKLAMIŞTI

Eski HSYK üyesi sanık Şaban Işık, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Işık ile avukatı ve yakınları katıldı. Işık'ın, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün emriyle 2011'de Danıştay, 2014'te de HSYK üyeliğine seçildiği, örgütün emirlerinin iletildiği ve himmet alındığı gizli görüşmelere katıldığı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı suçlaması ile yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca esas hakkındaki mütalaa duyuruldu.

IŞIK'A 15 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Mütalaada açıklanan nedenlerle sanığın, TCK'nın 314/2 ve terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri gereğince 7,5 seneden 15 seneye dek hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ayrıca, sanığa HSYK'da tüm yargı üyeleri üstünde önemli bir tasarruf ve inisiyatif alanı tesis edilmesi, sanığın örgütteki temin ettiği güç ve sadakati ölçüsünde yükselip elde ettiği statüsüne eşdeğer olacak biçimde kamusal bürokrasi içinde konumlandırılması ile yer aldığı karar süreçleri de nazara alındığı zaman, örgütün mahrem yapısı içinde olan sanığın suçu işleyiş biçimi, kastının yoğunluğu ve meydana gelen tehlikenin ağırlığına göre temel cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak tespit edilmesi isteğinde bulunuldu.

10 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Eski HSYK üyesi Şaban Işık'a 9. Ağır Yargıtay Dairesinde yargılandığı davada FETÖ üyeliğinden 10 sene hapis cezası verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal