Erken Seçim Tarihi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, erken seçim tarihi verildi

18.04.2018-16:01 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-16:53) Erken Seçim Tarihi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı erken seçim tarihi 24 Haziran 2018 olarak belirlendi, ayrıca Erdoğan YSK'nın seçim hazırlıklarına başlayacığını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabulü, saat 13.30'ta başladı ve yarım saat sürdü.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi saat 14.00'te sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Tekliflerini değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz siyasette yeni bir dönemin miladıdır. Ardından 29 gece boyunca tutulan nöbetler, milletin istikbaline sahip çıkma dirayetinin göstergesi olmuştur.

Yönetim sistemi değişikliğini sayın Devlet Bahçeli'nin desteğiyle 16 Nisan'da hayata geçirdik. Türkiye hala eski sistemle yönetilmeye devam etmektedir. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kazanmaktadır. Sayın Bahçeli'nin çağırısını enine boyuna konuştuk. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız konusunda görüş birliğine vardık.

Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma yolunda karar verdik. Türkiye’nin gündemindeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılımaktaır. Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik. AK Parti ve MHP meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreçleri hızlı bir şekilde başlatıyoruz."

Bahçeli 26 Ağustos Demişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin dünkü grup toplantısında cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılması önerisinde bulunmuştu.

Bahçeli, konuşmasında, "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili genel seçiminde Türkiye düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akılcı, en demokratik yoldur" ifadelerini vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mecliste dün gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Bahçeli ile bir araya geleceklerini açıklamıştı. Ayrıca, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi en son 18 Şubat Pazar günü kabul etmişti ve görüşme 45 dakika sürmüştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal