Erdoğan Putin Ruhani Toplanacak!

Üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda Suriye mesele masaya yatırılacak.

04.04.2018-10:12 - (Son Güncelleme: 04.04.2018-10:12) Erdoğan Putin Ruhani Toplanacak!

Suriye meselesinin irdeleneceği zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecek.

Dün, üst düzey memurlar zirve sonrasında yayımlanması öngörülen deklarasyon üzerinde çalıştı.

Deklarasyonda Suriye'de mevcut ateşkesin devam etmesi, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve Suriye’de ki ateşkes ihlallerinin önüne geçilmesi gibi daha önceki deklarasyonlarda da hemfikir olunan konuların öne çıkartılması bekleniyor.

İlişkilerde yeni hangi adımların atılacağı konusunda üst düzey memurlar toplantısında katılımcı ülkelerden gelecek teklifler bugün Türkiye, Rusya ve İran'ın dışişleri bakanlarının bir araya geleceği toplantıda sunulacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, kahvaltılı toplantıda sunulan önerileri değerlendirmeye alacak. Dışişleri bakanları toplantısından çıkan taslak deklarasyonun liderler tarafından da onaylanması bekleniyor.

Liderler zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani arasında ikili görüşme yapılması bekleniyor. Zirve çerçevesindeki görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular hakkında da fikir alışverişinde bulunulacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal