Ruhani'den Suriye Açıklaması!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye’de meydana gelen krizde önemli bir etkileri olduğu gerekçesi ile ABD ve İsrail’i sert bir şekilde eleştirdi.

04.04.2018-10:08 - (Son Güncelleme: 04.04.2018-10:10) Ruhani'den Suriye Açıklaması!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Suriye’de meydana gelen krizde önemli bir etkileri olduğu gerekçesi ile ABD ve İsrail’i sert bir şekilde eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmelerde bulunmak amacıyla Türkiye’ye gelmeden önce konuşma yapan Ruhani ‘Amerikalılar, Suriye hükümetinin ülkenin bütününde hakimiyet sağlamasına karşı çıkıyor, hatta ülkenin parçalanmasını bile planlıyorlar’ yorumunda bulundu.

Ruhani, Mehrabad Havalimanı'nda Türkiye ziyareti öncesinde yaptığı konuşmasında, ‘Suriye'de siyonist kuvvetlerin çıkarları var ve bu sıkıntıları yükseltiyor. Suriye'nin ulusal egemenliğine saygıları yok, Suriye topraklarını bombalıyor, teröristlere destek sağlıyorlar. Bunlar Suriye'deki sıkıntıları daha zora sokuyor’ dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 7 senedir devam eden ve 500 bin vatandaşın yaşamını yitirdiği, ülke nüfusunun yarısının evini terk etmek zorunda kalıp göç ettiği Suriye savaşında askeri bir çözüm olamayacağını da ifade ederek savaşı yalnızca diyaloğun bitireceğini savundu.

Esad'ın bölgedeki bir numaralı müttefiği sayılan İran'daki Şii rejim, Şam idaresine askeri destek de sağlıyor. İran'dan askeri danışmanlar ve Devrim Muhafızlarla birlikte İran bağlantılı Şii milisler de Esad rejimine sahada destek sağlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal