Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Kimdir ? Neden Görevden Alındı ?

Balıkesir'in Erdek ilçesinin Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden azledildi. Hüseyin Sarı kimdir, neden görevden alındı ?

22.03.2019-15:08 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-14:27) Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı Kimdir ? Neden Görevden Alındı ?

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dava açılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı hakkında yerel mahkemenin verdiği 1 ay 20 gün hak mahrumiyeti cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Hüseyin Sarı, bu nedenle İçişleri Bakanı tarafından görevinden alınırken, kararın infazına 18.03.2019 tarihinden itibaren başlandı. 'Millet İttifakı'nın Erdek Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Sarı ile ilgili nihai karar ise YSK tarafından verilecek.

CEZANIN ERTELENMESİNİ İSTEDİ
 
Aldığı cezayı ve İçişleri Bakanlığı'nın kararını yorumlayan Sarı'ya göre kendisine verilen ceza ertelenmeli.
Hüseyin Sarı, karara ilişkin görüşlerini şu sözlerle sürdürdü:
 
"Aslında, bana verilen bu cezanın, seçim sonrasına ertelenmesi gerekirdi. Çünkü her meslekte işleyen süreç böyleydi, ama iş bana gelince bu uygulama gerçekleşmedi. 

28.03.2014 tarihinde, Erdek'te düzenlediğim bir mitingde, o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bir dil sürçmesi sonucunda bir sözcük kullanmışım. Bir kastım yoktu ve sehven kullanılmış bir sözdü. Sayın Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanı olduğunda herkese açtığı davaları geri almasına karşın benim davamı geri çekmedi. Açılan davada Erdek'teki yerel mahkeme bana 11 ay 20 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Yargıtay da bu kararı 06.12.2018 tarihinde onayladı."

31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Erdek Belediye Başkan Vekili olarak İbrahim Beyoğlu'na görev verdiğini dile getiren Sarı, "31 Mart'ta CHP ve İYİ Parti'den oluşan 'Millet İttifakı'nın Erdek Belediye Başkan adayı olarak seçime katılması konusunda önünde hiçbir engel yok." ifadelerini kullandı.

FATİHA SURESİ İLE DALGA GEÇMİŞTİ

31 Mart yerel seçimleri kampanyasında partililere seslenen Erdek Belediye Başkanı Sarı, konuşmasının sonunda Fatiha suresinin ilk ayetlerini okuyup, "Bu kadar yeter, amin deyin yeter bu kadar" diyerek Fatiha suresi ile dalga geçmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal