Elif Şafak Pedofili İçeren Kitabıyla İlgili Açıklama Yaptı

Abdullah Şevki adlı kişinin pedofiliyi özendirdiği Zümrüt Apartmanı kitabındaki iğrenç satırların bir benzerine “Mahrem” kitabında yer veren Elif Şafak, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Tepkilere neden olan satırlarını savunan Şafak, diğer taraftan da Türkiye'ye ilişkin küstah açıklamalar yaptı

01.06.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-14:28)

Gündemdeki olaylara yorumlarıyla büyük tepkiler alan yazar Elif Şafak bir ifadesiyle daha eleştirilerin hedefi oldu. Şafak "Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum; pedofiliyi savunmak söz konusu değil" dedi.

Yazar Elif Şafak, Türkiye'de gazeteci, sanatçı, yazar ve akademisyenler için hayatın gittikçe katlanılmaz olduğunu belirtirken, "Çünkü çok büyük bir antidemokratik, hukuksuzlukların, haksızlıkların söz konusu olduğu bir tünelden geçiyoruz biz" ifadesinde bulundu. Şafak, "Kelimeyle iştigal eden herkes için çok zor ortam. Musa Kart gibi önde gelen çierlerimizden, sanatçılarımızdan biri tekrardan hapse atılabiliyorsa, bütün sanatçılar için ortam çok zor" sözlerini kullandı.

BBC Türkçe'ye konuşan Elif Şafak, adeta demokrasi dersi vermeye çalışarak, “Türkiye ileri gidebilirdi, ancak geriledi. Eldeki her şey tek tek kaybedildi.” ifadesinde bulundu.

USULSÜZLÜKLERE RAĞMEN İMAMOĞLU'NA DESTEK OLDU  

Türkiye'de sivil toplumun ve basın özgürlüğünün güçsüzleştiğini, demokrasinin 'sadece seçim sandığında' arandığını iddia eden Şafak, yapılan onca usulsüzlüğe ve vatandaşa karşı yapılan haksızlıklara rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesinin CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na 'büyük bir haksızlık olduğunu' belirtti.

PEDOFİLİYE İLİŞKİN AÇIKLAMA  

Şafak, 'Mahrem' adlı romanındaki bazı ifadelerin 'çocuk tacizi ve pedofiliyi özendirdiği' iddiasıyla sosyal medyada başlatılan kampanyaya ilişkin,  ülke genelinde yaşanan pedofili olaylarının gerginliği iyice arttırdığı bir dönemde ''Okumadan ileri geri laflar sarfediyorlar. Ben edebiyatçı olarak kurbanın yanında yer alıyorum, onun gözünden anlatıyorum. Pedofiliyi savunmak söz konusu değil" şeklinde açıklamalar yaparak vatandaşın tepkisini iyice üzerine çekti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal