Düzce "Afet Bölgesi" İlan Edildi

Meydana gelen sel felaketinin ardından Düzce "Afet bölgesi" olarak ilan edildi.

24.07.2019-16:39 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-17:04) Düzce "Afet Bölgesi" İlan Edildi

Düzce, 17-18 Temmuz tarihlerinde aşırı yağışlar neticesinde meydana gelen su baskını ve toprak kayması sebebiyle "afet bölgesi" ilan edildi.

7 VATANDAŞTAN 5'İNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Valilikten paylaşılan açıklamada, Akçakoca ve Cumayeri ilçeleriyle bağlı köylerinde kaybolan 7 vatandaştan 5'inin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde Valilikçe teknik personel tarafından bölgede yapılan afet etkisi belirleme çalışmaları neticesinde hazırlanan ön hasar tespit çalışmalarının, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına gönderildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"17-18 Temmuz 2019 tarihlerinde aşırı yağışlar neticesinde meydana gelen sel felaketinin Düzce ili genelinde 'Genel Hayata Etkili' (Afet Bölgesi) olduğu ve bu afet nedeniyle yapıları hasar gören vatandaşların afetzede kabul edilmesi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından uygun görülmüştür. Valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda kesin ve itiraz hasar tespit çalışmalarının yaptırılarak, kesin ve itiraz hasar tespit çalışmaları sonucunda hazırlanan hasar tespit raporu ve afetzede isim listesi mahallinde aynen ilan edilecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal