Dünya Medyası İstanbul'da Toplandı

Konferans, dünya çapında yaklaşık 60 ülkeden yüzlerce gazeteci, akademisyen ve yazarı bir araya getiriyor.

17.11.2018-13:46 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-13:42) Dünya Medyası İstanbul'da Toplandı

Konferans, dünya çapında yaklaşık 60 ülkeden yüzlerce gazeteci, akademisyen ve yazarı bir araya getiriyor. Filistin davasıyla ilgili dünya bilincini artırmak amacıyla Cumartesi günü İstanbul'da büyük bir konferans düzenlendi. Beyrut merkezli Filistin Uluslararası Medya ve İletişim Forumu tarafından düzenlenen ve iki gün süren “Filistin Dünyasına Yönelik” temalı konferans, dünyanın dört bir yanındaki yaklaşık 60 ülkeden yüzlerce gazeteci, akademisyen ve yazarı bir araya getiriyor. Forumun müdürü Bilal Khalil verdiği demeçte, “Dünya çapında medya örgütlerini bir araya getirmek için buradayız. Amacımız Filistin davasının evrenselliği hakkında farkındalık yaratmak ve dünyanın her yerinden medya profesyonelleri için bir ağ platformu yaratmak” dedi. Konferansa 300 uluslararası basın mensubundan yaklaşık 700 gazetecinin ve medya kuruluşlarının katılacağını söyledi.

Forum Genel Sekreteri Hisham Qassim açılış konuşmasında, “Dünyanın dört bir yanında halklar arasında Filistin davasına ilişkin farkındalığı artırmak için çalışıyoruz. Bu konferans medya için bir fırsat yaratıyor ve Filistin davasının gerçeğini yaymak için insanlara fırsatı veriyor.” dedi.
Konuşmasında Qassim, Gazze Şeridi'nde El Aksa televizyonunun merkezinin bombalandığını belirterek İsrail'in Filistin topraklarındaki gazetecilere ve medya örgütlerine karşı devam eden ihlallerine dikkat çekti.

Bu hafta başında, İsrail savaş uçakları Hamas'ın El Aksa televizyonuna en az 10 füze saldırısı gerçekleştirdi ve binayı tamamen tahrip etti. Mart ayından bu yana, İsrail ordusu tarafından 200'den fazla Filistinli öldürüldü ve binlerce kişi daha yaralandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal