ABD'den Gözaltına Alınan Akademisyenlerle Alakalı Küstah Açıklama!

ABD Büyükelçiliği'nden gözaltına alınan akademisyenlerle alakalı ''Türkiye ifade özgürlüğü dernek kurma ve toplantı özgürlüğüne saygı duymalı'' açıklaması yapıldı.

17.11.2018-13:18 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-14:07) ABD'den Gözaltına Alınan Akademisyenlerle Alakalı Küstah Açıklama!

ABD Büyükelçiliği, Anadolu Kültür'e dönük soruşturma çerçevesinde 4 şehirde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan akademisyenlerle alakalı açıklama geldi.

"GÖZALTINDA TUTULANLARI SERBEST BIRAKMA ÇAĞRISI YAPIYORUZ"

ABD Büyükelçiliği twitter sayfasından yayınlanan açıklamada "ABD, Türkiye'nin Anadolu Kültür ile alakalı sivil toplum liderlerin gözaltına almasından tedirgindir. Türkiye'ye ifade, dernek kurma ve toplantı özgürlüğüne saygı duyma ve keyfi biçimde gözaltında tutulanları serbest bırakma çağrısı yapıyoruz" denildi.

20 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutuklu olduğu Anadolu Kültür'e dönük soruşturma çerçevesinde 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıktı.

4 İLDEKİ EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu çerçevede İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri tarafından, İstanbul, Adana, Antalya ve Muğla'da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. İstanbul merkezli 4 şehirde yapılan operasyonda, Anadolu Kültür A.Ş.'nin idarecileri ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay Tüten ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın da içlerinde olduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal