Türkiye'nin Ürettiği Kripto Cihazlar NATO Envanterine Girdi!

FETÖ'nün bilgi sızdırma girişimlerinin ardından Türkiye, bilgi güvenliği sistemleri ve kripto cihazları üretmeye başlamıştı. Üretilen bu sistemler NATO'nun da dikkatinden kaçmadı ve NATO envanterine girdi.

17.11.2018-13:14 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-13:05) Türkiye'nin Ürettiği Kripto Cihazlar NATO Envanterine Girdi!

Kritik kurumlardaki bilgilerin FETÖ tarafından dışarıya sızdırılmasının meydana çıkmasının sonrasında bir dizi kritik projenin düğmesine basan TÜBİTAK tarafından başlatılan bir çalışma ile kritik kurumların ve NATO’nun kullanımı için bilgi emniyeti sistemleri ve kripto cihazları geliştirilmeye başlandı. Çalışmaların önümüzdeki sene ortasına varmadan bitirilmesi bekleniyor. Söz hususu çalışma ile cihazlarda yer alan bütün kriptografik algoritma, protokol, donanım ve yazılım tasarımları bütünüyle milli olarak geliştiriliyor.

Bu çerçevede TÜBİTAK Harp Başlığı Raylı Sistem Dinamik Test Altyapısı’nın (HABRAS) açılışı sona erdi. Bu sayede silah sistemlerinin yada alt bileşenlerinin yurt dışına çıkarılmadan test edilmesi mümkün hale gelecek. Havadan havaya füze sistemi GÖKTUĞ’un testleri sürüyor. Proje çerçevesinde geliştirilecek iki yeni havadan havaya füzeyle büyük ücretlerle yurt dışından kısıtlı sayıda alınan füzeler Türkiye’de imal edilecek. Kritik kurumları ve NATO’nun kullanımı için bilgi emniyeti sistemleri ve kripto cihazları geliştirmeye başlayan TÜBİTAK, cihazlarda olan bütün kriptografik algoritma, protokol, donanım ve yazılım tasarımları da bütünüyle milli olarak yapılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal