Dondurucudan Çıkarılan Erişte, Aynı Aileden 9 Can Aldı

Çin'de 1 yıldır dondurucuda bekletilen erişteyi yiyen aynı aileden 9 kişi, zehirlenmeleri sonucunda hayatını kaybetti.

22.10.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-11:15) Dondurucudan Çıkarılan Erişte, Aynı Aileden 9 Can Aldı

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki Jixi kentinde meydana gelen olayda, yerel bir erişte yemeği olan Suantangzi yiyen aynı aileden 9 kişi, zehirlenerek yaşamını yitirdi. Aile üyeleri arasında en fazla yaşam mücadelesi veren 17 yaşındaki gencin 9 gün sonra ölüm haberi geldi.

DOLAPTA BİR YIL BEKLETİLMİŞ

Hayatını kaybeden 9 kişinin, dolapta 1 yıl bekletilen Çin eriştesinin içinde oluşan Bongkrek asidi yüzünden hayatını kaybettiği tespit edildi. Çin'de daha önce de aynı yemekten yaşamını yitirenler olmuştu.

Popüler bir Çin yemeği olan Suantangzi'yi yiyen 12 kişiden 9'u yemeği yedikten saatler sonra hayatını kaybetti. Ülkede daha önce de Ekim ayında bu yemek yüzünden 1 kişi hayatını kaybetmişti. Aile yemeği için bir araya gelen aile fertleri, fermente mısır unu ile yapılan kalın bir erişte türü olan "Suantangzi" yedi. Aile üyelerindeki 3 genç ise yemeği tuhaf tadı nedeniyle yemeği yemedi.

PANZEHİRİ YOK

Gıda Güvenliği uzmanı olan Gao Fei, Bongkrek asidi zehirlenmelerinde bir panzehir olmadığını ve ölüm oranının yüzde 40 ile yüzde 100 arasında değiştiğini söyledi.

24 SAAT İÇİNDE ÖLDÜRÜYOR

Yemeği tükettikten sonra şiddetli karın ağrısı, terleme ve halsizlik gibi belirtiler oluştuğunu söyleyen Fei, "En nihayetinde durum komaya kadar ilerliyor. Karaciğer, böbrek, kalp ve beyin gibi pek çok organı etkiliyor. 24 saat içinde ölüme yol açabiliyor" dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal