Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Victoria İslam Konseyi’ni" Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Victoria İslam Konseyi’nde yaptığı konuşmada, “Kur’an ve sünnet çizgisini dikkate alıp yapmış olduğumuz programları gözden geçirerek talebe yetiştirirsek İslamofobiacılara ve anti İslam karşıtlarına da malzeme vermemiş oluruz” ifadelerini kullandı.

17.04.2019-18:30 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-18:20) Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Victoria İslam Konseyi’ni" Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Avustralya’nın Victoria eyaletinde Müslümanlar arasında dayanışma ve işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan “Victoria İslam Konseyi’ni” ziyaret etti.

"ÇÖZÜMLER ÜRETMEMİZ GEREKİYOR"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı konuşmada, insanlara öncülük yapan vakıfların, derneklerin, konseylerin her zaman barıştan yana olduğunu göstermek ve bunun için faaliyetler yapması gerektiğini ifade ederek, “Yaşadığımız yer neresi olursa olsun, sadece Müslümanlar için demiyorum, zulme uğrayan bütün insanların yanında yer almak, onların bu zulümden kurtulması, barış içerisinde yaşaması ve içinde bulunduğu problemlerden kurtulması için çözümler üretmemiz gerekiyor. Bunun da en güzel örneklerini, İslam medeniyetinin farklı dönemlerindeki uygulamalarında görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

"NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRMEYE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Erbaş, insanlığa hizmet etmek amacıyla kurulmuş müesseselerin en önemli faaliyetlerinden birinin eğitim olması gerektiğine dikkat çekerek, “Bizim burada yapacağımız en önemli şey, çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine, nitelikli insan yetiştirmeye katkı sağlamaktır. Kaliteli insan yetiştirirsek bu insanlardan meydana gelen topluluk, yaşadığımız yerlerde olsun, uzak yerlerde olsun dünyada ortaya çıkan problemleri çözme noktasında bir adım daha çözüme yaklaşmamıza vesile olur” ifadelerine yer verdi.

"FIRSAT VERMEMELİYİZ"

İslamofobia ve anti İslam anlayışını sürekli körükleyenlerin İslam’ın korkulacak bir dinmiş gibi algı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Erbaş, İslam düşmanlığı karşısında birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlayışı yaygınlaştırmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Biz eğer din eğitiminde, doğru dini bilgiyi dikkate alarak gençlerimizi eğitirsek, eğitim müesseselerimizde Kur’an ve Sünnet çizgisini dikkate alıp yapmış olduğumuz programları gözden geçirerek talebe yetiştirirsek İslamofobiacılara ve anti İslam karşıtlarına da malzeme vermemiş oluruz” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal