Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan F-35 Açıklaması: Sorun İstemiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu F-35 meselesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu konuyu konuştuğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Trump kendisi meseleyi açtı. Hiçbir sorun olmasını istemiyoruz" dedi.

05.12.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-15:22) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan F-35 Açıklaması: Sorun İstemiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısında açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, "F-35 hususunda Trump ile Cumhurbaşkanımız G20'de bir araya geldi. Trump kendisi meseleyi açtı. Hiçbir sorun olmasını istemiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar:

F-35 KONUSU

"Trump ile Cumhurbaşkanımız G20'de bir araya geldi. Trump kendisi meseleyi açtı. Hiçbir sıkıntı yaşanmasını istemiyoruz. Kongre'de bazı girişimler oldu fakat Türkiye önemli aktörlerden bir tanesi ancak iptal edilmesi gündemde değil. Şu anda problem görmüyoruz."

KARADENİZ'DE GERGİNLİK

"El konulan gemi ve mürettebat serbest kalmalı. Kerç Boğazı'nda hem Rusya hem de Ukrayna'nın hakları bulunuyor. Bir daha gerginliğe neden olmama için iki devletin koordine etmesi lazım. Bundan böyle problemin olmaması için biz de elimizden gelenleri yapacağız.

Bizim büyükelçiliğimizde görev yapan tercüman arkadaşlarımız var. Bu işi inceleyeceğiz ve açığa çıkması için lazım olanları yapacağız. Kendi büyükelçiliğimiz bünyesindeki arkadaşlarımızla bu işi yapıyoruz."

KAŞIKÇI SORUŞTURMASI

"NATO görüşmelerinde birçok mevkidaşım uluslararası incelemeye gerek var mı yok mu diye sordular. Biz Suudi Arabistan'daki soruşturmalardan bilgi alamadık. Suudi Arabistan'ın şeffaf olması lazım. Çelişkili ifadeler var. Kendi topraklarımızda olmuş bir cinayetin aydınlatılması için üstümüze düşenleri yapmak gerek. Soruşturma sürüyor, sonuna dek gideceğiz. Tıkanıklık olursa uluslararası bir soruşturmaya gitmekten vazgeçmeyiz."

JEFFREY'NİN ASTANA SÜRECİ AÇIKLAMASI

"Çok talihsiz bir açıklamadır. Jeffrey'nin kendi fikri olduğunu zannetmiyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal