Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD Açıklaması

Basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı hakkında, 'ABD'nin stratejisinin olmadığı anlaşıldı. Çekilme gücü nasıl koordine edilecek, bunu konuşuyoruz' açıklamalarında bulundu.

26.02.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-15:47) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD Açıklaması

Basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı hakkında, 'ABD'nin stratejisinin olmadığı anlaşıldı. Çekilme gücü nasıl koordine edilecek, bunu konuşuyoruz' açıklamalarında bulundu.

AB İKİYÜZLÜLÜK KONUSUNDA ZİRVEDE

Bakan Çavuşoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

'İnsan Hakları Konseyi'nde yaptığım konuşmada, çifte standarttan uzak bir Avrupa Birliği istiyoruz dedim. Avrupa bugün çifte standart ve ikiyüzlülük konusunda en üst noktada. Darbe girişiminin olduğu dönemde konuşuyorlardı ama hiçbir şey yapmadıklarını gördük. 9 gencin idam edilmesi ve Sisi'nin yanında olmaları çifte standardı gösterdi.'

S400 ALIMI

Mevlüt Çavuşoğlu S-400 ile ilgili olarak, 'S400 ile ilgili açıklamaya gerek yok. Bu bitmiş bir anlaşmadır, sadece teslim süresi konuşuluyor. Türkiye verdiği hiçbir sözden geri dönmemiştir.' ifadelerinin kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal