Dink Cinayetine İlişkin Davada Savcı Mütalaasını Açıkladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili, birtakım suçlar yönünden zaman aşımının dolması olasılığı bulunduğu nedeniyle dosyası ayrılan ana dava hükümlüleri Ogün Samast ve Yasin Hayal'in de aralarında yer aldığı 9 sanığın yargılandığı davada, mütalaa açıklandı

27.06.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-15:53)

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Ogün Samast ile tutuksuz sanıklar Osman Hayal, Ersin Yolcu, Zeynel Abidin Yavuz ve Erhan Tuncel'in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılımı sağlandı. Dink ailesinin avukatları ile bazı sanık avukatları da duruşmada yer aldı.

SANIKLARA İLİŞKİN TALEP EDİLEN CEZALAR  

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklardan Yasin Hayal'a ilişkin "silahlı suç örgütü kurma ve yönetmek" suçundan 2,5 seneden 9 seneye kadar hapis cezası istedi.

Sanık Erhan Tuncel'in Trabzon'daki Mc Donald's bombalamasında 6 mağdura karşı " planlayarak ve bomba kullanarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 78 yıldan 120 yıla kadar, "mala zarar vermek suçundan" 1,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenilen mütalaada, sanığa Hrant Dink'in öldürülmesi hakkında "yardım" suçundan 15 seneden 20 seneye kadar, "silahlı suç örgütüne üye olmak" suçundan da 1 sene 3 aydan 4,5 seneye kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Sanıklardan Ogün Samast'a "silahlı suç örgütüne üye olmak" suçundan 10 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edilen mütalaada, sanıklardan Zeynel Abidin Yavuz ve Tuncay Uzundal'ın "Hrant Dink'in öldürülmesine yardımda bulunmak" suçundan 15 seneden 20 seneye kadar, "silahlı suç örgütüne üye olmak" suçundan 1 sene 3 aydan 4,5 seneye kadar, sanıklar Ahmet İskender ve Ersin Yolcu'nun "silahlı suç örgütüne üye olmak" suçundan 1 sene 3 aydan 4,5 seneye kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Mütalaada, sanık Salih Hacısalihoğlu'nun "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan, sanık Osman Hayal'in ise "Hrant Dink'in öldürülmesine yardımda bulunmak" ve "silahlı suç örgütüne üye olma" suçlarında atılı suçları işlediklerine ilişkin her türlü şüpheden uzak cezalandırılmalarına yeterli kesin, somut inandırıcı bir delil elde edilemediğinden dolayı beraati istendi.

Yargıtay incelemesinden geçmiş bu 9 sanık yönünden FETÖ/PDY iddiası bulunmadığı, kamu görevlilerinin ihmali ve bu görevlilerin FETÖ/PDY ile ilişiği bulunduğu iddialarının bu mahkemenin diğer Dink cinayeti davasında görüldüğü aktarılan mütalaada, "Bu dosya bakımından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca da FETÖ yönünden herhangi bir değerlendirmeye gidilmemiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

DURUŞMA 17 TEMMUZ'A ERTELENDİ  

Mütalaanın açıklanmasından sonra söz alan sanık avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, firari sanıklara ilişkin yakalama kararının infazının beklenmesine karar verdi. Taraflara esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre tanıyan heyet, duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal