Devlet Bahçeli İYİ Parti Açıklaması: Başka Partilerden Alamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti'nin seçime giremeyeceği ile ilgili basın mensuplarının sorduğu sorulara cevap verdi.

21.04.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-17:43) Devlet Bahçeli İYİ Parti Açıklaması: Başka Partilerden Alamaz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İYİ Parti'nin seçime giremeyeceği ile ilgili soruya "YSK seçime girebilir diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Seçime de girsin. Ne olacak seçime girerse. Başka partilerden almaz bizden alır. Biz buna rıza gösteririz" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla seçim stratejisinin ve yol haritasının belirleneceği Kızılcahamam'daki bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı. Bahçeli, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bahçeli İYİ parti'nin seçime girip giremeyeceğiyle ilgili sorulan soruya "İYİ Parti seçime girsin. YSK seçime girebilir diyorsa bir emek boşa gitmemiş olur. Ne olacak seçime girerse. Başka partilerden almaz bizden alır. Biz buna rıza gösteririz" dedi.

İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin önünün açılması konusunda AK Parti'nin yasal değişiklik önerisine itiraz ettiği iddia edilmesi üzerine Bahçeli 'Allah'tan bir dileğim var bir günde basın doğru yazsın" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde kaydedildi.

Seçim stratejimiz, iki esasa dayanmaktadır; bir tanesi güçlü ve dengeli bir Meclisin oluşması. İkincisi, cumhurbaşkanı seçiminin eş zamanlı olarak gerçekleşmesidir.

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi partisi mensuplarından hiçbir tanesi aday olarak çıkmamıştır. Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bir yandan cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması için gayret göstereceğiz diğer yandan cumhur ittifakı içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyasi kimliğini koruyan, onu temsil eden bir kadroyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Allah'ın izniyle yer almaya gayret göstereceğiz.

CHP, Türk siyasi hayatında en köklü siyasi partisidir. Değişik dönemlerde siyasi hayata renk katmışlardır fakat iktidar olma şansını tek başına yakalayamamıştır. Şimdi zannediyorum cumhurbaşkanı adayı sayısını artırarak cumhurbaşkanlığını kazanmak suretiyle siyasi hayatını devam ettirmek istemektedir. Onların adaylarına saygı duyuyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal