DAEŞ Operasyonunda Furkan Vakfı ile El Kaide İlişkisi

Adana'da DAEŞ'e yönelik yürütülen operasyonda gözaltına zanlılardan Musap E.'nin bir dönem Furkan Vakfı'nda ders aldığı ve terör örgütü El Kaide ile bağı olduğu tespit edildi.

12.04.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-12:13) DAEŞ Operasyonunda Furkan Vakfı ile El Kaide İlişkisi

Adana emniyetin yaptığı DEAŞ’e yönelik düzenlen operasyonda gözaltına alınan 8 zanlıdan birinin terör örgütünün istihbaratçısı ve celladı olduğu, 2 çocuğu, 2 eniştesinin terör örgütü DEAŞ'a katıldığı, 1 eniştesinin de engelli çocuğuyla beraber canlı intihar bombacısı olarak kendisini patlattığı bilgisine ulaşıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 30 Mart günü terör örgütü DEAŞ'a yönelik kapsamlı operasyon başlattı. Yürütülen operasyonda 1'i kadın 8 zanlı gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete getirilerek sorgulama işlemlerine başlandı. Şüphelilerdm Doğan D., eşi Berika D. hamile olduğu için ifadesi alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer 7 şüphelilerin ise emniyetteki sorgusu bugün sonlandı.

KILIK DEĞİŞTEREK İSTİHBARAT TOPLADI

Emniyet yaptığı çalışmada, gözaltına alınan Read Hajji Osman (56) isimli zanlının Suriye'deki Rakka’da yumurta satan sıradan bir vatandaş kılığında DEAŞ için istihbarat topladığını belirlendi. Öte yandan şüphelinin DEAŞ'ın cellatlığını yaptığını ve birçok ölüme katıldığı tespit edildi. Şüphelinin 2 çocuğu ve eniştesinin DEAŞ'a dahil olduğu, 1 eniştesinin de engelli çocuğuyla beraber Tel-Abyad'da intihar bombacısı olarak kendini patlattığı belirlendi. Read Hajji Osman'ın Suriye'de DEAŞ'ın güç kaybetmesinin ardından kaçak yollardan Türkiye'ye giriş yapıp Adana'ya geldiği öğrenildi. Şüphelinin ifadesinde ise polisin sunduğu kanıtları reddettiği öğrenildi.

FURKAN VAKFI İLE İLİŞKİSİ VARMIŞ

Polisin DAEŞ’e yönelik operasyonunda eşi ile birlikte gözaltına alınan ancak eşi hamile olduğu için serbest bırakılan Doğan D.'nin ise sosyal medya üzerinden DAEŞ’in kamplarıyla iletişimegeçtiği ve Adana'dan DAEŞ’e üye kazandırdığı öğrenildi.

Polis tarafından gözaltına alınan Musap E. isimli şüphelinin ise El Kaide terör örgütünün Suriye koluna dahil olduğu, Adana'da da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nda Alparslan Kuytul'un derslerine bir dönem katıldığı öğrenildi.

Kuytul, suç örgütü kurmak suçundan kaynaklı halen cezaevinde tutukluğu devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kayıdırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal