ABD Rusya Gerginliği ! Türkiye'den Açıklama Geldi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ABD Rusya gerginliğine dair açıklamalarında bulundu.

12.04.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-11:54) ABD Rusya Gerginliği ! Türkiye'den Açıklama Geldi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "7 Nisan'da Duma da yapılan saldırının rejim güçleri tarafından gerçekleştirdiği doğrultusunda güçlü şüpheler var. Kimyasal silah saldırıları insanlığa karşı suç teşkil eder, tekrarlanmaması için de cezalandırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Hami Aksoy, ABD Suriye'ye saldırı düzenlerse Türkiye bu operasyonu destekler mi? sorusuna, ‘Bakalım gelişmeler bize neyi gösterecek. Biz süreci yakından izlemeye devam ediyoruz’ şeklinde karşılık verdi.

 Ayrıca Hami Aksoy, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına karşı izlenilen strateji kapsamında, "Kararlılıkla mücadele ediyoruz, muhataplarımıza da aynı şekilde ifade ediyoruz. Bazı ülkeler bunu anladılar ve bazı FETÖ üyelerini sınır dışı ettiler. Hangi ülkede olursa olsun FETÖ üyelerinin Türk adaletine teslim edilmesi için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ABD TASARISI KAÇIRILMIŞ FIRSAT'

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD-Rus gerilimiyle ilgili diğer bir açıklamada da, "Birleşmiş Milletler’de ABD tasarısının reddi kaçırılmış bir fırsat" denildi.

İNCİRLİK ÜSSÜ'NÜN KULLANIMI GÖRÜŞÜLECEK'

Aksoy, Suriye'ye düzenlenmesi olası bir hava saldırısında İncirlik üssünün kullanılmasına Türkiye'nin izin verip vermeyeceği konusunun da önümüzdeki hafta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in gerçekleştireceği Türkiye ziyareti sırasında görüşülecek konular arasında olacağını ifade etti.

TERÖR ÖRGÜTLER İLE MÜCADE BAŞKA TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE YAPILAMAZ

Hami Aksoy, terör örgütleriyle mücadelenin başka terör örgütleri el ele olamayacağını vurgulayarak "PYD/YPG, Suriye'nin geleceğine yönelik ipotek koyacak bir yol izliyor. PYD/YPG ile iş tutmak Suriye'nin geleceğini ipotek altına almak anlamına geliyor." dedi.

 

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal