Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabinesi Gün Yüzüne Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merakla beklenen kabinesi ortaya çıkmaya başladı. Adı geçen isimler arasında Yusuf Tekin, İbrahim Kalın ve Temel Kotil de var.

30.06.2018-00:08 - (Son Güncelleme: 30.06.2018-10:33)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Temmuz'da duyuracağı yeni Bakanlar Kurulu ortaya çıkmaya başladı. Erdoğan'ın kuracağı kabinede şaşırtan kişiler var.

BAKANLIK SAYISI 16'YA DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki günlerde gerçekleştirdiği açıklamada şu anki sistemde 26 olan bakanlık sayısının 16'ya düşeceğini duyurmuştu.

LİSTEDE KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU TEKNOKRATLAR VAR

Super Haber'de olan habere göre Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde vazife yapması tahmin edilen kişiler içinde çok deneyimli bürokratlar olduğu gibi, halkın çok yakinen tanımadığı fakat kariyerleri başarılarla dolu teknokratlar da var.

İsmi kulislerde "bakanlık" için söylenen kişilerden şu an için ön planda olanlar; eski Türk Hava Yollarında Genel Müdürü, şu an TUSAŞ'ın Genel Müdürü olarak vazife yapan Temel Kotil, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Goldman Sachs'ın Türkiye Ülke Direktörü olan Çağlayan Çetin...

YUSUF TEKİN'İN ADI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN GEÇİYOR

Ankara koridorlarında, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir'in Savunma Bakanlığı için ismi geçiyor, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in de Milli Eğitim Bakanı olabileceği doğrultusunda sözler var.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Goldman Sachs'ın Türkiye Ülke Direktörü olan Çağlayan Çetin'in ekonomi idaresinde önemli görevler üstlenmesi düşünülüyor.

VARANK VE KALIN'IN İSMİ DE SIKÇA DİLLENDİRİLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözcüsü İbrahim Kalın ve başdanışmanlarından Mustafa Varank'ın da yeni Bakanlar Kurulu'nda vazifelendirileceği söyleniyor.

24 Haziran'da AK Parti listelerinden milletvekili adayı olan fakat vekil olamayan gazeteci Ayşe Böhürler'in ise Aile Bakanı olarak görev alacağı konuşuluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal