Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehit Cenazesinde İdam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de şehit edilen Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin cenaze töreninde idamla ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Meclis'ten geçerse ben idamı onaylarım" dedi.

01.08.2018-18:44 - (Son Güncelleme: 01.08.2018-18:48)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan PKK'nın şehit ettiği anne Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'nın cenazesine katılmak için Sivas Şarkışla'ya gitti. Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Burada bir gerçeği, sizlerin huzurunda tüm halkımıza, dünyaya ayrıca ilan etmek istiyorum. O da şudur. Bu bölücü terör örgütünün ne derece alçak, ne derece müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir defa daha görmüş oluyorsunuz" dedi.

"İKİ ŞEHİDİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ"

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Saygıdeğer kardeşlerim, hanımefendiler beyefendiler, aziz Müslümanlar her şeyden evvel şu anda huzurlarında olduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize, öbür taraftan Bedirhan Mustafa yavrumuza bu iki şehidimize öncelikle Allah'tan rahmet diliyoruz.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN NE KADAR MÜPTEZEL OLDUĞUNU GÖRMÜŞ BULUNUYORUZ"

Yerleri belli ve peygamberimize komşu. Bu şekil bir makama yolcu ediyoruz. Fakat burada bir gerçeği, sizlerin huzurunda tüm halkımıza, dünyaya ayrıca ilan etmek istiyorum. O da şudur. Bu bölücü terör örgütünün ne derece alçak, ne derece müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir defa daha görmüş oluyorsunuz.

"İDAM KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİ BİLİYORSUNUZ"

Kardeşlerim idam hususundaki duruşumu biliyorsunuz. Bütün konu meclise geldiği vakit meclisten geçtiği zaman benim için onaylamamak diye bir durum olmaz, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin yerinin ne olduğunu biliyoruz. Ve biz biliyoruz ki, bunlar bu yaptıkları katliamla karşılığını aynen ödemek mecburiyetindeler. Ve bununla alakalı da inşallah atacağımız adımlar yakındır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal