Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD-İran Gerilimine İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin ile TürkAkım projesinin açılışında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ABD ve İran arasında yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

08.01.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-18:25)

Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğalgaz boru hattının tamamlanması vesilesiyle İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde tören gerçekleştirildi.

Burada konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile İran arasında yaşanan gerilimden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Erdoğan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

''ABD İLE İRAN ARASINDAKİ GERİLİM HİÇ ARZU ETMEDİĞİMİZ NOKTAYA ULAŞTI''

"ABD ile İran arasındaki gerilim hiç arzu etmediğimiz noktaya ulaştı. Komşumuz Irak zaten sıkıntılı olan istikrarını tamamen kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Irak Türkmenlerinin selameti de bizim için kendi vatandaşlarımızın güvenliği kadar önemlidir. Bölgemiz son 20 yılda zaten bitap düştü. Amacımız gerilimi düşürerek yeniden aklıselimi hakim kılmaktır.

 Coğrafyamızda artık yeni bedeller ödemeye kimsenin mecali kalmamıştır. Diplomasi trafiğimizi çok yönlü şekilde sürdüreceğiz. Savaş tamtamlarının çaldığı bu kritik süreçte diplomasinin tüm kanallarını kullanarak tansiyonu düşürmeye çalışıyoruz.

Hiç kimsenin sadece kendi çıkarları uğruna Irak başta olmak üzere tüm bölgeyi yeni bir ateş çemberine atmaya hakkı yoktur.

Müttefikimiz ABD ile komşumuz İran arasında bir süredir devam eden gerilim hiç arzu etmediğimiz bir noktaya ulaştı. Elimizdeki tüm imkanları seferber ederek bölgemizin kan ve gözyaşına boğulmasına izin vermeyeceğiz.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal