Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TürkAkım'ın açılış töreninde Doğu Akdeniz krizine değinerek, ''Gelin Akdeniz'i çatışma değil işbirliği sahasına dönüştürelim'' mesajı verdi.

08.01.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-16:32) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz Mesajı

Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğalgaz boru hattının tamamlanması dolayısıyla İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz'de yaşanan siyasi krize değindi.

''GELİN AKDENİZ'İ ÇATIŞMA DEĞİL İŞBİRLİĞİ SAHASINA DÖNÜŞTÜRELİM''

(Rusya ile) Enerji alanındaki işbirliğimiz, her türlü sınamayı diğer alanlarda olduğu gibi başarıyla atlatmıştır. Doğu Akdeniz'de, ülkemizin dışlandığı hiçbir projenin ekonomik, hukuki, diplomatik bakımdan hayata geçme şansı yoktur.

Türkiye olarak kesinlikle bölgesel gerilim peşinde değiliz. Asla da olmadık. Gelin Akdeniz'i çatışma değil işbirliği sahasına dönüştürelim.

Bize bir adım gelen çok daha fazlasıyla gitmeye hazırız. TürkAkım isminin hak sahibi değerli dostum Sayın Putin'dir. Rusya ile ikili ticaretimizde düzenli artış sağlıyoruz.

TürkAkım yeni dönemin sembol eserlerinden biri olacaktır. Akıllı yol arkadaşı yolun yarısı demektir. (Rusya ile) Son dönemde fikir ayrılıklarımızın ortak çıkarlarımızın önüne geçmesine izin vermedik.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal