Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaşananlar Rezalet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'deki 23 Nisan özel oturumuyla ilgili konuştu. Erdoğan "Genel Kurul'da yaşananlar rezalet" dedi.

23.04.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-15:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaşananlar Rezalet

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir oturum gerçekleştirildi. Meclis'teki oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında Meclis'te gerginlik yaşanmıştı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in sözlerine yanıt veren Başbakan Yıldırım, "Tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin Başbakanı uçaklara, "alçakları vurun" demiştir." diye konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel kuruldan ayrılırken verdiği demeçte ‘’yaşananlar rezalet" dedi.

Oturumda Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Anayasamızın 6. maddesi egemenlikle ilgilidir ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Egemenliğin kullanılması hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz bir olgudur. Bu bağlamda 24 Haziran'da yapacağımız seçimlerle çocuklarımıza bırakacağı en güzel miras 15 Temmuz'da FETÖ darbecilerine direnmektir. 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyorum ve de gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. O gece Meclis'te bulunan arkadaşlarımı kutluyorum. 15 Temmuz'da darbecilerin başarısız kalması nedeniyle kahraman sıfatını hak eden milletvekili arkadaşlarımızın bir kısmı 20 Temmuz OHAL darbesiyle Meclis yetkilerini devretmişlerdir. Sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi mirası kötü bir mirastır. Bunun parçası olmadığımız için son derece mutluyuz. Bunun mücadelesini vermek boynumuzun borcu. Sizler yetkilerinizi devredebilirsiniz ama bu Meclis'in yetkilerini hiç kimse başkasına veremez.

Seçimlerin 4 ya da 5 yıl içinde olması demokrasi olduğunu göstermemektedir. Güçler ayrılığı 'yoksa sandıktan çıkarım istediğimi yaparım' anlayışını biz kabul etmiyoruz. Bugün hükümet millete hesap vermeyi bırakın soru önergelerine bile cevap vermemektedirler. Bu yürütme organının yasama organını tanımaması anlamına gelir. Böyle bir tablo bu Meclis'in saygınlığına gölge düşürür. Ben bundan rahatsız oluyorum. Yasama yargı yürütme gücünü bir kişiye teslim ettiğinizde üstünlerin hukuku geçerli olmaya başlar. Bugün bu tabloyu yaşıyoruz ve bütün dünya tanığıdır. Bu gerçekleri dile getirmek sorumluluğumdur. Kurtuluş savaşını yürüten Meclis'in yetkileri elinden alınmıştır.  Meclis'in gasp edilen yetkilerine ses çıkarmayanları da tarih affetmeyecek."

BİNALİ YILDIRIM'DAN 15 TEMMUZ İDDİASINA YANIT

Kılıçdaroğlu'nun konuşması nedeni ile yükselen tansiyon, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesi Ilgaz Tüneli'ne sığındığını iddia etmesi sonrasında daha da arttı.

Bu iddiaya yanıt veren Yıldırım, "Bu Meclis'e yakışır bir toplantı arzu ederdik ne yazık ki olmadı. Ana muhalefet partisinin hatibi, şahsımı hedef alarak darbe gecesi 'tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı ve emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. Gerçek şudur, o gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı kalkan uçakları vurun emrini vermiştir" dedi.

Ardından tekrar söz alan Özgür Özel, "O geceye ilişkin sözlerim darbe komisyonu tutanaklarında yer almıştır. Sizin o gece Ilgaz Tüneli'ne saklandığınızı cümle alem biliyor, tutanaklar yazıyor" şeklinde tekrar cevap verdi.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ: REZALET

Yaşanan bu tartışmalar, oturumu izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepkisini çekti. Erdoğan, "Yaşananlar tek kelime ile rezalet" ifadelerini kullandı.

Oturumda, Dün CHP'den 15 milletvekilinin geçmesiyle Meclis'te grup kurma şansı bulan İYİ Parti adına ise Isparta Milletvekili Nuri Okutan konuşma yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal