Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Vekillerin İnce'ye Dava Açmasını İstedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlediği mitingde konuştu. Erdoğan, "Milletvekili arkadaşlarıma hırsız diyen İnce'ye bütün vekiller dava açsın" dedi.

02.06.2018-16:33 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-16:40)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya mitinginde halka hitap etti. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi sert biçimde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine çağrı yaparak "Milletvekili arkadaşlarıma hırsız diyerek ithem eden bu İnce'ye dava açın, hepiniz dava açın" dedi.

"SEN DE HIRSIZSIN O ZAMAN"

Muharrem İnce için "Sen de hırsızsın o zaman" diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hızını alamayıp milli iradenin yansıdığı yer olan Meclisi, burada vazife alan milletvekillerimizi hırsız olarak suçlayacak derecede ileri gidiyorlar. Bunlar dağıttı. Bunlar kayış attı. Milletvekillerine nasıl bu sözleri sarf edebilirsin."

Erdoğan Konya mitinginde ayrıca Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Temel'e dönük "Onun apoletlerini sökeceğim" sözlerine çok sert yanıt verdi.

Erdoğan açıklamalarında, "Bugün yeni bir şey daha yumurtladı. Malatya'ya gittiğim zaman esnaf odası bir iftar gerçekleştirdi. Benim olduğum iftar sofrasına 2. Ordu Komutanımızın dahil olmasından rahatsız olmuş. Haddini öyle geçiyor ki Metin Temel paşamızın apoletlerini sökeceğini açıklıyor. Malatya'daki iftar parti iftarı değil. Metin Temel paşamızla çok yakın bir dostluğumuz var. Muharrem İnce millet sana onun apoletlerini sökecek şansı vermez." dedi.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim mitingine giden ve alkışlayan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’i sert bir şekilde eleştirdi. İnce, “O generalin apoletlerini sökeceğim” dedi. Bursa mitinginde açıklamalar yapan İnce, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir general bir siyasi parti liderinin konuşmasında; o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor. O konuşmada şahsımı eleştiriyor. Beni eleştirdiği sırada general Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekliye ayıracağım general o olacak. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilsin. Herkes kanunlara uyacak. Herkes anayasaya yasaya sadık kalacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmam. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekliye sevk edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal