İstanbul'da Artık Taksiler Sarı Renkte Olmayacak

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, İstanbul'da yapılan yasal düzenlemeler neticesinde, artık yeni taksilerin turkuaz ve siyah renkte olacağını açıkladı.

02.06.2018-16:03 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-16:18)

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, İstanbul'da UKOME'nin verdiği yeni karar uyarınca, 31 Mayıs 2018'den sonra herhangi bir nedenden dolayı araç yada sahip değişikliği halinde asgari D segmenti şartı konduğunu söyleyerek, "Yani, yenilenecek taksilerin renkleri turkuaz ve siyah renkte olacak." dedi.

"KORSAN TAŞIMACILIĞA KARŞI ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI"

Yılmaz, yaptığı yazılı duyuruda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, korsan taşımacılığını engellemek amaçlı önemli adımlar attığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin taksicilikte standartların yükseltilmesi için önemli bir girişim yaptığını söyleyen Yılmaz, taksiler için hizmette standartların artılmasını teklif ettiklerini, verilen kararın da "taksici esnafının tekrar dirilişi ve üstündeki durgunluğu atması" manasına geldiğini bildirdi.

"YENİLENECEK TAKSİLER TURKUAZ VE SİYAH RENKLİ OLACAK"

Yılmaz, "UKOME'nin verdiği yeni karar uyarınca, 31 Mayıs 2018 tarihinden sonra herhangi bir nedenden sebeple araç değişikliği yad sahip değişikliği halinde asgari D segmenti kuralı getirilmiştir. Yani, yenilenecek araçların renkleri turkuaz ve siyah renkte olmak zorunda." dedi.

"2022'DE TÜM TAKSİLER YÜKSEK MODEL KONUMUNA GELECEK"

Ticari araçların ÖTV'siz yenilemesine olanak sağlayan usul ve esasların 2016'da Resmi Gazete'de yayımlandığını ve ÖTV'siz yenilemenin 30 Haziran 2019'a dek geçerli olacağını söyleyen Yılmaz, şunları aktardı: "İstanbul'da ticari taksi sayısı 18 bin tanedir. Bugüne dek ticari taksilerin 9 bini ÖTV'siz yenileme kampanyasından faydalandı. UKOME'de verilen karar uyarınca, ÖTV'den faydalanmak isteyen araçların artık D yada E segmenti araç alması lazım. Gene İstanbul'da 5 yaş limiti olduğu düşünülürse 2022 senesine tüm araçlarımız yüksel model durumuna gelmiş olacak. Bu yeni düzenlemeler ile taksici esnafımızın, İstanbul halkına yakışan kaliteli ve emniyetli hizmet sunacağı bir gerçektir."

"KÖTÜ NİYETLİ ŞOFÖRLER SİSTEMİN DIŞINDA KALACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir uygulama ile kaliteyi artırmak için araçlarla beraber şoförler için "TUDES" ismi altında yeni bir sistem meydana getirdiğini söyleyen Yılmaz, "Yeni sistem ile şoför esnafı iğneden ipliğe denetlenerek, art niyetli şoförler sistemin haricinde kalarak hizmette kalite artacaktır. Artık taksicilikte çok değişik bir düzen olacağını söyleyebilirim. Avrupa'da bile olmayan yeni nesil bir taksicilik geldiğini memnuniyetle söylemek istiyorum." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal