Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suların Bu kadar Isınmaması Lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Suriye'de ortamın yumuşaması gerektiğine ve kimyasal silahlarının kullanımına ilişkin açıklamalar yaptı.

13.04.2018-15:37 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-15:10) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suların Bu kadar Isınmaması Lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye kullanılan kimyasal silah ile ilgili Putin'e video gönderdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Trump ile yaptığı görüşmelere ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da yaptığı basın açıklamasında, ‘Rusya ve Amerika ile görüşmelerde Suriye'yi konuştuk. Suriye'deki barışın sağlanması için neler yapılabileceğine ilişkin konuştuk. Barışın sağlanması ile Suriye’de yaşanan trajedinin bitmesi dileğimiz oldu. Duma ve Doğu Guta'daki gelişmeler can yakıcı, felaket adımlarıydı. Bunların ben de görüntüleri vardı. Putin'in özel temsilcisine bu görüntüleri de verdim' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘ülkemizin milli beraberliği ve barışı çok önemli. Gerek Sayın Putin'le Sayın Trump ile yaptığımız görüşmeler Suriye içerikliydi. Bunları konuşurken üzerinde ısrarla durduğumuz husus Suriye’de ki suların ısınmasını doğru olmayacağını, barışın sağlanmasıyla birlikte bölgede özellikle yaşanan trajedinin bitmesi yönünde taleplerimiz oldu.

PUTİN'E GÖRÜNTÜLERİ GÖNDERDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘hele hele Doğu Guta ve Duma'daki gelişmeler can yakıcıydı, felaket tablolarıydı. Bende görüntüleri vardı. Bu videoları ben özellikle Putin'in göndermiş olduğu özel temsilciyle Putin’e gönderdim’ diye açıklamalarda bulundu.

TRUMP'LA GÖRÜŞTÜM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sayın Donald Trump’la da Suriye konusunu ele aldık. Yaklaşımlarını sergilerken Trump’a özellikle ifadem kimyasal silahları kullanırken şu anda koalisyon güçlerin tutumunun olumlu olduğunu, bizim de bu konuda tutumumuzun çok net olduğunu bildirdim. Bizim bildiğiniz üzere kimyasal silahlarla ilgili çok sert kararlığımız var’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal