Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi'nin Eleştirilerine Sert Cevap Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi'nin son günlerdeki eleştirilerine sert cevap verdi. Genel Başkan Karamollaoğlu'nun Çamlıca Camisi için "Bir defa doldursunlar ellerini öperim" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Ben öptürmem, çünkü temiz elimi kirletmem" dedi.

27.04.2019-12:51 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-13:23)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampının açılışında konuştu.

ERDOĞAN SAADET PARTİSİ'NE YÜKLENDİ: “BEN ÖPTÜRMEM ÇÜNKÜ TEMİZ ELİMİ KİRLETMEM”

Konuşmasında Saadet Partisi’ni sert ifadelerle eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

“Seçimlerde aldıkları oy oranı ne olursa olsun, mirasçısı oldukları misyonun hatırı nedeniyle bu kişileri görmezden gelmiyoruz. Mesela çıkıp Ardahan'da Iğdır'da Şırnak'ta üniversite kurmanın hangi mantığı var? Hocası var, öğrencisi yok diyor. Adama sormazlar mı, tabelası var, binası yok...

Mesela çıkıp 'Hangi akıllının aklına İstanbul'da Çamlıca'nın tepesine 60 bin kişilik bir cami yapmak gelir? Bir defa doldursunlar ellerini öperim' gibi bir hezeyanı söylüyor. Ben öptürmem, çünkü temiz elimi kirletmem.

Şu duruma bak... Bu ne tarih bilmezliktir? O zaman ki nüfusa göre; Sen Sultanahmet Camii'ni, Süleymaniye Camii'ni, Fatih Camii'ni, acaba nasıl göreceksin?

Ey zavallı ya. Bunlar mühürdür, mühür. O boğaza girip çıktığın vakit işte Büyük Çamlıca Camii'ni göreceksin. Ben inanıyorum ki bunlara oy verenler de herhalde hesaba çekerler. Iğdır, Ardahan, Şırnak gibi yerlere biz üniversiteyi götürüyoruz. Bizim atalarımız ta buralara medreseler açmadı mı?

Öyle bir tarih bilmezlik var ki, rahmetli Erbakan Hoca'mız kalksa herhalde bunu karşılıksız koymazdı. Yahu bunları söyleyecek kadar maalesef siyasetten de nasibini almamış, maalesef kalkıp kalkıp ileri teknolojiden benim oradaki vatandaşlarımı mahrum etmenin hesabı içerisine girmiş.

Mevlana'nın şu sözleri tam anlatıyor. ‘Cahil insan gülün güzelliğini görmez, gider dikenine takılır’ İşte tam da bu kafayı tarif eden veciz bir söz. AK Parti Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdı. Ankara, İstanbul, Sakarya, Bilecik, Konya hatları birfiil çalışıyor. Yüzde 90 doluluk oranıyla hizmet veriyoruz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal