Cumhurbaşkanı Erdoğan, NCL Hastalığına Yakalanan Zeynep Sargın İçin Talimat Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada çok nadir rastlanan bir hastalığa yakalanan 5 yaşındaki Zeynep Sargın için devreye girip "İlaçlarını hemen temin edin" dedi.

05.08.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-11:51) Cumhurbaşkanı Erdoğan, NCL Hastalığına Yakalanan Zeynep Sargın İçin Talimat Verdi

Dünyada çok nadir az rastlanan bir hastalığa yakalanan ve lazım olan ilaçları alamazsa yaşama şansı olmayan 5 yaşındaki Zeynep Sargın'a AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi.

Halk arasında "beyincik erimesi" olarak tanınan NCL hastası Bursalı Zeynep Sargın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il teşkilatlarıyla bir araya geldiği yemek esnasında görüştü. Bursa milletvekillerinin aracı olması ardından babası Selçuk Sargın ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Zeynep'le yakından ilgilenirken babasından hastalığının son durumuyla alakalı bilgi de aldı.

"YAŞAMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeynep'in yaşaması için devamlı alması gereken pahalı ilaçların temin edilmesi için yanındaki görevlilere emir vererek, "Zeynep kızımızın yaşaması için ne gerekiyorsa yapın. İlaçlarını hemen temin edin" dedi.

NCL HASTALIĞININ TİP2 TÜRÜ SADECE 7 KİŞİDE BULUNUYOR

NCL hastalığı, Türkiye'de 70 kişide görülürken, TİP2 türü ise yanızca 7 kişide var. Zeynep, hastalığı daha fazla ilerlemeden, ayda 2 kez alması gereken ve değeri 150 bin TL olan ilacı beklerken Sargın ailesi, Sağlık Bakanlığı onayından geçen fakat SGK ödemesi çerçevesine şimdilik alınmayan 'Brineura Cerliponase Alfa' isimli ilacın maliyetini kendi olanakları ile karşılayamadığı için valilik onayıyla "Zeynep yaşamak için desteğinizi bekliyor" biçiminde bir yardım kampanyası başlatmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal