Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz Mesajı: İşbirliği Yapın, Kazanın

11. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Doğu Akdeniz'de Avrupa Birliği mahkeme gibi davranamaz. Kıbrıs milli meselemizdir. Bu bölgeye ilgi gösteren herkese mesajımız şudur. Bizimle işbirliği zemininde buluşun, herkes kazansın'' dedi.

05.08.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-11:37) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz Mesajı: İşbirliği Yapın, Kazanın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da, 11. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu Ankara'da yapılan konferansta, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'de mahkeme gibi hareket edemeyeceğini söyleyerek, "Bizimle işbirliği zemininde buluşun, herkes kazansın'' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''Türk diplomasisi dünyada bir markadır. Bugün artık dünya bir gül bahçesi değil. 31 büyükelçiliğimiz açlık kuraklık bölgesinde vazife yapmakta. Suriye'de barış ümidini ayakta tutan Astana süreci Türk diplomasisinin masada etkin olduğunun güzel bir örneği.

''GÜÇLÜ EKONOMİ GÜÇLÜ DIŞ POLİTİKA DEMEKTİR''

İslam karşıtlığının da bir insanlık suçu olduğunu kabul ettirdik. Güçlü ekonomi güçlü dış politika demektir. FETÖ'cüleri bünyemizden temizledikten sonra güçlendik. Geleneksel diplomasisinin çok ötesine geçtik.

''CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÇETİN DÖNEMLERİNDEN BİRİNDEYİZ''

Büyükelçilerimiz her alanda milli hedeflerin hizmetinde. Cumhuriyet tarihinin en çetin dönemlerinden birisindeyiz. Önümüzdeki birkaç sene her manada çok önemlidir. NATO ve Avrupa Konseyi mensubuyuz. Güçlü olan ve duran bölgesel barış ve refahın teminatı olan bir devlet ve halkız.

''DOĞU AKDENİZ'DE AB MAHKEME GİBİ HAREKET EDEMEZ''

İstediğimiz zenginliklerin adaletle paylaşılması. Kıbrıs Türk makamlarının sundukları yapıcı öneriler takdir edilmelidir. Kıbrıs Türk milletinin haklarını savunmayı sürdüreceğiz. Doğu Akdeniz'de Avrupa Birliği (AB) mahkeme gibi hareket edemez. Kıbrıs milli davamızdır. Bu bölgeye ilgi gösteren herkese mesajımız tektir. Bizimle işbirliği zemininde buluşun, herkes kazansın. AB enerjisini doğru yolda kullanmalı."

''TÜRKİYE, FİLİSTİN DAVASINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEK''

Türkiye, ne pahasına olursa olsun Filistin davasını savunmayı sürdürecektir. Irak ve Suriye'de huzur tesis edilmeden Ortadoğu'da denge kurulamaz.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal