Cumhurbaşkanı Erdoğan Girişimcilere Seslendi: 'Gelin Yatırım Yapın'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

20.11.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-12:36)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları tam olarak şöyledir:

"CARİ İŞLEMLER DENGEMİZ ARTIK AÇIK DEĞİL FAZLA VERİYOR"

Genel ticaret sistemindeki ihracatımız 180 milyar doları geçerek, her ay rekor tazeliyor. Bu yılın ilk 9 ayında dünya ihracatı yüzde 2,6 azalırken, Türkiye’nin ihracatı yüzde 2,9 oranında yükselmiştir. Cari işlemler dengemiz artık açık değil fazla veriyor. Bu tablo, cari açık meselesinin ekonomimizin yumuşak karnı olmaktan çıkmaya başladığını gösteriyor. Döviz kurundaki ve faizlerdeki yükselme sebebiyle kamu borçlanma oranımızda bir parça artış yaşanmışsa da, hala Avrupa Birliği kriterlerine göre çok iyi bir durumdayız.

"ÜLKEMİZİN ÜZERİNDEKİ KARA BULUTLARI DAĞITIYORUZ"

Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirerek, faizleri hızla düşürerek, ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtıyoruz. 2020 faizlerin çok daha düştüğü bir yıl olacak. Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntılar sebebiyle gerileyen konut, otomobil, beyaz eşya satışları ile yeni kurulan şirket sayısının yeniden yükselmeye başlaması, ekonomideki toparlanmanın işaretlerinden biridir.

"HER SEKTÖRE SESLENİYORUM, HANGİ SEKTÖRDE ÇALIŞIYORSAN GEL YATIRIM YAP"

Şimdi ben buradan girişimcilerimize sesleniyorum, gelin yatırım yapın. Her sektöre sesleniyorum, hangi sektörde çalışıyorsan gel yatırım yap. Bankalarımızın kapısı sizlere açık. Faizdeki oranlar açık net ortada gel yatırım yap. İki, diyorum ki, kendi parana dön. Kendi paranı kullanmaktan çekinme. Artık dövizle borçlanma değil, yerli parayla, milli parayla adım atma dönemine döndük. Bunu başarıyla devam ettirmek durumundayız.

Şu anda geçen yıl yaşanan sıkıntılar sebebiyle gerileyen konut, otomobil, beyaz eşya sayıları ile yeni kurulan şirket sayısının yeniden yükselmeye başlaması ekonomideki toparlanmanın işaretlerinden biridir. Şimdi burada sadece yatırımcılarımıza sesleniyorum, endişe etmeyin, tereddüt etmeyin, kendi alanınızda, sektörünüzde yatırım yapmaya devam edin.

"TÜRKİYE EKONOMİ ALANINDA DA HEDEFLERİNE DOĞRU İLERLİYOR"

Görüldüğü gibi Türkiye, güvenlik yanında ekonomi alanında da kararlı bir şekilde hedeflerine doğru ilerliyor. Demokrasimizi ve hukuk devletimizi güçlendirmeye, hak ve özgürlüklerin kullanımının genişletilmesine yönelik çalışmalarımızdan asla taviz vermiyoruz. Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, bu konudaki en önemli yol haritalarımızdan biridir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal