Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın 10 Dev Projesinden 6'sı Türkiyede

Dünyanın 10 dev projesinden 6 sı Türkiye’de olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugüne kadar bu ülkede hep hizmetleriyle anılan hükümetler kurduk” dedi

23.04.2018-09:01 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-15:29) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanın 10 Dev Projesinden 6'sı Türkiyede

10 DEV PROJENİN 6'SI TÜRKİYE'DE

24 Haziran erken seçiminin hemen akabinde Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle yönetilmeye başlanacak. Daha etkin ve hızlı karar alma imkânı veren yeni sistem sayesinde bürokratik oligarşi gücünü yitirecek. Yeni sistemle Türkiye'nin dev projeleri de daha fazla hız kazanacak. Yeni dönemde ilk olarak 29 Ekim'de dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul'un yeni havalimanının ilk etabı hizmete alınacak. Yeni dönemde dev projeler açısından ilk adım ise Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılması olacak. İşte yeni dönemde hız kazanacak olan bu dev projelerden bazıları:

 İstanbul Boğazı'nda gerçekleşen son kazanın ardından önemi daha da artan Kanal İstanbul'un yapım ihalesi yapılacak ve çalışmaları başlatılacak.

 Tam kapasiteyle devreye girdiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul'un yeni havalimanı, 29 Ekim'de il etabı hizmete açılacak.

 Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe Otoyolu, Malkara-Çanakkale, 1915 Çanakkale Köprüsü, dünyanın asma köprüleri arasında en büyüğü ve bir numarası olacak. 5.5 yılda tamamlanması öngörülüyor.

 Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi de dev projelerden biri. 2020'de bu hat hizmete girecek. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi ise bu yıl sonu itibarıyla bitirilip hizmete sokulcak. Bursa- Bilecik Hızlı Tren Projesi de 2019'da bitecek. Konya-Karaman Hızlı Tren Projesi bu yıl devreye girecek. Yaklaşık 6 milyar liralık Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projesi ise, 2023 yılında tamamlanacağı söyleniyor.

 Menemen-Aliağa-Çandarlı Yolu ve Ankara-Niğde Otoyolu da 2020'de bitmiş olacak. Çalışmaları yoğun bir şekilde devam eden Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı Odayeri Kesimi, 3 yıl içinde hizmete açılacak. Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı otoyolu da aynı dönemde hizmete girecek

 Yaklaşık 3.5 milyar dolarlık bir proje olan 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ise 5 yıl içinde devreye girmesi planlanıyor. Gebze-Halkalı arasındaki banliyö hattınınsa içinde bulunduğumuz yılsonu devreye gireceği belirtildi.

 Rusya ile birlikte yapımına başlanan Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nin de 2023'te hizmete girmesi hedefleniyor. Santral ile Türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının yüzde 10'u karşılanacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEM İÇİN HAYIRLI OLSUN

Dünyanın 10 dev projesinden 6'sının Türkiye'de olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında "Biz zaten bugüne kadar bu ülkede hep hizmetleriyle anılan hükümetler kurduk. İnşallah şimdi de başkanlık sisteminin özellikle çerçevesini farklı oluşturacağı bir dönemin içerisinde gireceğiz. Tüm bunlar ülkem için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal