Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demirtaş'ın Elinde 53 Kürt Kardeşimin Kanı Var

AK Parti Diyarbakır mitinginde halka konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 53 Kürt vatandaşının ölümüne sebebiyet veren HDP cumhurbaşkanı adauı Selahattin Demirtaş’ı ve Demirtaş’a destek veren Muharrem İnce’yi çok sert eleştirdi.

03.06.2018-18:37 - (Son Güncelleme: 03.06.2018-19:25)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır mitinginde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır’daki konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hendekler ile yaratılmaya çalışılan ortama ilişkin "Çok yaşa Diyarbekir. Tarihin, kültürün, medeniyetin şehri Diyarbekir. Sizleri tarihinizden, geleneklerinizde kopararak marjinal örgütlerle aramıza girmeye çalıştılar. Hendeklerle aramıza girmeye çalıştılar. Sokaklarda sizi birbirinize kırdırarak tehditle, haraçla aramıza girmeye çalıştılar. İrade, erdem ve cesaret ile Türkiye şahlanacak, Diyarbakır şahlanacak’’ ifadelerini kullandı.

ESKİ STAT MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Diyarbakır’a ard arda müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Eski stadı yerine Millet bahçesine çevireceğiz. İngiltere'nin High Parkı varsa biz de o stadı Millet Bahçesi'ne çevireceğiz. Biz yaparız HDP yıkar. Onlar bu ülkede yıkmak için var. Buradaki evleri bombalamadılar mı? Yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı evlerin altından? Camileri yaktılar. Bunlara gereken dersi 24 Haziran'da vermeye hazır mıyız? ‘’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi yapılara ilişkin, ‘’Diyarbakır'ın tarihini, kültürünü yanısıra camileri mescitler, abide binalar restore edilecek. Diyarbakır demek tarihi evler demek. Şu ana kadar 350 taş evin inşasına başladık. Bu rakam 500'e çıkacak. Önceden terörün kol gezdiği buralarda İnşallah bundan sonra turistler kol gezecek’’ ifadelerini kullandı.

"HIZLI TREN İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Hızlı tren müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Ulaşımda Diyarbakır'da 2002 yılına kadar 44 kilometre bölünmüş yol vardı biz buna 370 kilometre daha ilave ettik. Diyarbakır'ı hızlı trenle buluşturmak için çalışmalara başladık. Diyarbakır'ı sulama projelerimizle yeniden ihya ettik. Diyarbakır havalanını yeniden ele alarak yıllık 5 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik’’ dedi.

53 KÜRT KARDEŞİMİN KANI DEMİRTAŞ'IN ELİNE BULANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölgenin huzuruna dair ‘’Kürt kardeşlerim bugün her türlü hakkına sahiptir. Her kim, bir Kürt kardeşimin herhangi bir hakkını gasp etmeye kalkarsa karşısında önce beni bulur. Bugün Diyarbakır'la birlikte tüm bölgemiz, 40 yıldır olmadığı kadar huzur doludur’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’53 Kürt kardeşimin kanı bu Demirtaş'ın eline bulanmıştır. Bunun bedelini er ya da geç ödeyecek. İnşallah halkımız 24 Haziran'da sandıkta Kürt kardeşlerimin ölümüne imkan sağlayan, zemin hazırlayan bu Demirtaş'a da hesabını soracaktır’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana dile ilişkin "Biz, Kürtlerin bizatihi kendilerini bir sorun olarak gören anlayışa nazire olarak 'Kürt sorunu yoktur' diyoruz. Asla değişmeyecek ve hep öyle kalacak resmi dilimiz Türkçe ne kadar değerliyse, anadiliniz Kürtçe de o kadar kıymetlidir’’ diye konuştu.

 İNCE’NİN DEMİRTAŞ ZİYARETLERİ

İnce’nin Demirtaş ziyaretine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde konuştu:

‘’Bakıyorum hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne'de cezaevinde beyefendiyi ziyarete gidiyorlar. Bay Muharrem onunla övünüyor, 'Gideceğim ziyaret edeceğim' diyor. Türbe ziyareti... Ziyaret etsen ne yazar, oradan sana ne gelecek? Sen benim halkımı ziyaret et."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal