Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük Çamlıca Camisi'nin Açılışında Temel Karamollaoğlu'na Yüklendi

Büyük Çamlıca Camisi'nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle yapıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Her ne kadar birileri 'nasıl dolduracaksınız' deseler de elhamdülillah doluyor" dedi.

03.05.2019-16:48 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-16:34)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük Çamlıca Camisi'nin açılışında açıklamalar yaptı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmasında, "Büyük Çamlıca Camii'nin öne çıkan bazı özelliklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çamlıca camii 57 bin 500 metre karelik bir alana yapıldı. Toplam inşaat alanı 350 bin metrekaredir. Burası ibadet bölümü haricinde, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, otoparka sahip külliyelerdir. Camimiz 6 minareye sahiptir. Aynı anda camimizde 65 bin insan ibadet edebiliyor. Her ne kadar birileri 'nasıl dolduracaksınız' deseler de elhamdülillah doluyor." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

'ALLAH'IN İZNİYLE TERÖRİSTLER HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLARDIR'

DEAŞ, El Kaide, FETÖ, PKK gibi örgütlerin saflarında bir araya gelenleri temizlemekte kararlıyız. Avrupa'da camilerimize saldıran Neo Nazi terörüyle de mücadelemize devam edeceğiz.

İslamın barış mesajlarını daha fazla söylememiz gereken kritik bir dönemin içerisindeyiz. Biz tepkimizi ortaya koyarsak, biz dinimize sahip çıkarsak Allah'ın izniyle teröristler amaçlarına ulaşamayacak.

Özellikle camimizin yapımında, bu işin başından sonuna dek koordinatörlüğünü yapan Ergün Turgut Külünk beye teşekkür ediyorum.

Allah bizi sevgisiz, havasız, vatansız, aynı zamanda minaresiz, ezansız bırakmasın diyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

TÖRENE ÇOK SAYIDA YABANCI DEVLET ADAMI KATILDI

Törene, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Filistin Başbakanı Muhammed İbrahim İştiyye, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esadov, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Libya Meclis Başkanı Halid Elmeshri, Tunus El Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi katılıyor.

Törende ayrıca, Kazakistan Müftüsü Serikbay Oraz, Özbekistan Müftüsü Osman Alimov, Irak Fıkıh Alimleri Birliği Başkanı Adulvahab Ahmed Hasan, Azerbaycan Şeyhülislam Yardımcısı Salman Musayev, İran Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Başkanı Mohammadi Araghi Mohsen, Yunanistan'dan müftüler Ahmet Mete ve İbrahim Şerif, Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Rıfat Feyziç, Filistin Eski Kudüs Müftüsü Sabri İkrime Said, Katar Din İşleri ve Vakıflar Başkanı Gayt Bin Mübarek'in de içlerinde olduğu birçok yabancı din adamı da yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal