Büyük Çamlıca Camisi Resmi Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Yapıldı

İstanbul'un yeni simgesi haline gelen Büyük Çamlıca Camisi'nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle yapıldı. Caminin her bir detayının ise bir anlamı var. İşte o ayrıntılar...

03.05.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-16:11)

Temeli 6 sene önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Açılış töreni öncesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haricinde resmi davetliler ve vatandaşlar cuma namazı için camiye gitti.

İçine girildiği andan itibaren İstanbul'un simgesi durumuna gelen selatin camilerinin adeta devamı hissini uyandıran Büyük Çamlıca Camisi, her bir kısmında en ince detayına dek düşünülen ayrıntılarıyla ilgi çekiyor.

Yoğun katılımın olduğu açılış töreni sebebiyle çok sayıda sağlık birimi de camide hazır bekletiliyor. Türk bayraklarıyla donatılan caminin açılış töreni öncesi, sabah saatlerinden itibaren İstanbul Müftülüğü’nün vazifelendirdiği hocalar ile Filistin ve Mısır'dan gelen hafızlar, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camiler ve ramazan ayıyla alakalı okuduğu hutbenin sonrasında cuma namazını kıldırdı.

Büyük Çamlıca Camisi'nin görkeminden etkilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıntıları dikkatle incelediği fark edildi.

34 METRE ÇAPI İSTANBUL'U SİMGELİYOR

İmanın şartını temsil eden 6 minareli yapılan Büyük Çamlıca Camisi'nin üç şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, iki şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde inşa edildi.

Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul'da ikamet eden 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor.

Kubbenin iç yüzeyine, 16 Türk devletine ithafen Allah'ın adlarından 16'sı, Haşr Suresi'nin son iki ayetinden istifade edilerek yazıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal