Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda ABD'ye Yüklendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tüm dünyaya çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Terör örgütünün binlerce kargo uçağı silahla güçlendirenler mutlaka ileride bunun acısını çekecek" dedi.

25.09.2018-19:24 - (Son Güncelleme: 25.09.2018-19:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda ABD'ye Yüklendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 73. Genel Kurulu'nda açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"BM Güvenlik Konseyi yalnızca veto edip zulme seyirci olan bir yapıya döndü.

Tüm dünya arkasını dönse dahi biz mazlum Filistinlilerin tarafında olamayı sürdüreceğiz.

"ZALİM ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRMEYENDİR"

Böyle kritik bir yapının devamlı başarısızlıklarla hatırlanmasına gönlümüz razı olmuyor. BM'de kapsamlı bir reform yapılmalı. BM aracılığı ile gerçekleştirilebilecek çok önemli işler var. Dünyanın düzenini tesis edecek olan adalettir.

Afrika'da doğan bir bebğin ölme olasılığı bu şehirde doğana göre 9 kat daha çoksa, burada bir problem var demektir. Zalim üstüne düşen vazifeleri yapmayandır. BM'yi zulmün değil adaletin kaynağı durumuna getirmek istiyorsak üzerimize düşeni yapmalıyız.

"4 MİLYONDAN FAZLA SIĞINMACIYI TÜRKİYE MİSAFİR EDİYOR"

Türkiye 4 milyondan fazla sığınmacıyı konuk ediyor. Harcadığımız para 32 milyar doları geçti. Suriyeli sığınmacılar için dışarıdan aldığımız destek 600 milyon dolar. AB'den fiilen verilen para ise 1,7 milyar euro. Sığınmacılar için daha esnek koşullarda daha çok yardım edilmesini temenni ediyoruz.

"SURİYE'NİN YENİDEN HUZURLU BİR HALİNE GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Suriye'nin tekrar huzurlu bir yer durumuna gelmesi için uğraşıyoruz. 4 bin kilometrekarelik bölgeyi YPG/PYD'den arındırarak Suriyeliler için emniyetli bir duruma getirdik. Terör örgütünün binlerce kargo uçağı silahla güçlendirenler mutlaka ileride bunun acısını çekecek.

"TÜM ÜLKELERİ FETÖ'YE KARŞI HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Ülkemize darbe kalkışmasına girişen terör örgütüdür. FETÖ elebaşı ABD'den dünyaya terör ihraç ediyor. FETÖ mensuplarını bize halen vermemekte ısrar ediyorlar. Tehlikenin farkına varmayanlar bunun bedelini ağır verecek.

Canım yandığı için iyi biliyorum. Bütün devletleri FETÖ'ye karşı harekete geçmeye davet ediyorum.

Ticari anlaşmaların keyfi biçimde iptal edilmesine, yaptırımların silah olarak kullanılmasına sessiz kalamayız. Ekonomik kaosun üstünden gelebileceğimize inanıyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal