Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'dan Ermenistan'a Yüklendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretler için gittiği Azerbaycan'dan Ermenistan'a çok sert mesajlar verdi. Erdoğan, "25 sene önce Hocalı'da olanların, katilleri kahraman ilan edenlerin bize verecek hiçbir tarih dersi yoktur" dedi.

15.09.2018-15:42 - (Son Güncelleme: 15.09.2018-15:35) Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'dan Ermenistan'a Yüklendi!

Cumhjurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kafkas İslam Ordusu'nun kuruluşunun ve Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıldönümü için yapılacak törenlere katılmak üzere özel uçak TC-CAN ile Azerbaycan'nin başkenti Bakü'ye seyahat etti. Bakü'nün Kurtuluşu'nun 100. yıl töreninde açıklamalar yapan Erdoğan, Ermenistan'a yüklenerek "Bundan yalnızca 25 sene önce Hocalı'da olanların, Yukarı Karabağ'da öldürülenlerin hesabını vermeyenlerin, katilleri kahraman ilan edenlerin bize verebilecekleri hiçbir tarih dersi yoktur." dedi.

ALİYEV İLE ERDOĞAN GÖRÜŞTÜ

Aliyev-Erdoğan medyaya kapalı iki görüşme yaptı. Erdoğan, Bakü'nün Kurtuluşu'nun 100. yıl töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

İKİ ÜLKENİN TARİHSEL İLİŞKİLERİ

"15 Eylül 1918 tarihinde elde edilen bu zaferi küçük görmeye uğraşan kesimlerin olduğunu biliyoruz, mağlubiyetin acısını halen unutamayanlardır. Osmanlı Devleti'nin imzaladığı Mondros Anlaşması bu kesimlerin çekilmesine sebep olmuştur. Maalesef bağımsızlığının ilanından 22 ay sonra bunda başarılı da olmuştur. Kafkas ordusu ile Azerbaycan bugünkü bağımsızlığın temelini atmıştır. Azerbaycan'ın 1918'de bağımsızlığını ilan etmesiyle bunu ilk tanıyan devletin Türkiye olması tesadüf olamaz. Türkiye olarak her türlü desteği vermeyi sürdürdük, sürdüreceğiz. Ticari, ekonomik, kültürel en büyük ortağı konumundadır. Türkiye'de eğitim almış Azerilerin sayısı 125 binin üstündedir."

Hiç kuşkusuz bu başarılarda Haydar Aliyev'in ölümüne dek kardeşim İlham Aliyev'in çok büyük katkısı vardır.

''AZERBAYCAN, TÜRKİYE İLE AYNI KONUMA GELECEKTİR''

"Azerbaycan da çok yakında Türkiye ile aynı yere gelecektir. Önümüzde çok daha büyük vazifeler bizi bekliyor. Aramızdaki bağları daha da sağlamlaştırarak, gelecek nesillere daha kuvvetli bağlar bırakmalıyız."

ERMENİSTAN'A MESAJ VERDİ

"Azerbaycan'ın sevinci, üzüntüsü, sıkıntısı bizimdir. Azerbaycan ağlarsa, biz ağlarız. Azerbaycan'ın problemi olan Yukarı Karabağ problemi bizim de problemimizdir. Yukarı Karabağ probleminin çözülmesi, Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmaz koşuludur, bu böyle bilinmelidir. 25 sene önce Hocalı'da olanların, katilleri kahraman ilan edenlerin bize verecek hiçbir tarih dersi yoktur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal