Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdullah Gül Açıklaması: Üzüldüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin Abdullah Gül’ü aday olarak çıkarma girişimleri ile ilgili kurmaylarına “Üzüldüm. Her olanda bir hayır vardır. Bu konuda polemiğe girmeyin” dediği bildirildi.

27.04.2018-12:16 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-12:09) Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdullah Gül Açıklaması: Üzüldüm

Konuyla ilgili kaynaklardan gelen haberlere göre, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MYK ve MKYK toplantılarında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran’da yapılacak olan seçiminde cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialar üzerine kurmaylarını şunları dediği kaydedildi.

GÜL ADAY OLACAK İDDİALARI

Üzüldüm. Siz de polemiklere sakın girmeyin. Kendi vizyonunuzu ve projelerinizi anlatın, işinize bakın. Yapacak bir şey yok. Her olanda bir hayır vardır. Hiç endişe etmeyin. Bizden de birilerini kandırabilirler. Partiden ayrılanlar da olabilir. Tek tek isim isim biliyorum, görüşenleri. Ne yapmaya çalıştıklarını. Biz işimize bakacağız.

MUTLAKA TEMAYÜL YAPILSIN

Mutlaka temayül yapılsın. Bu konuda tecrübelerimiz var. Kısa süre içerisinde tamamlanacak. Daha sonra komisyonlarda değerlendireceğiz bunu. Mevcut milletvekilleri hariç, eski bakan ve milletvekilleri de aday adayı oluyorsa, onlar da temayüle girecek. Ayrım kesinlikle yapılmayacak.

ADAYLIK GARANTİSİ YOK

Aday olmak isteyen kamu görevlileri ile ilgili kimseye bir garanti ya da söz vermedim. Bir memura adaylık garantisi diye bir şey yok. Ayrıca bürokratlar neyse bakan yardımcıları da aynıdır. Onların da garantisi yok.

TEŞKİLATLARI BOŞALTMAYIN

3 dönem kuralını mümkün olduğu kadar uygulamaya çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teşkilatlardan da çok fazla aday olmasın. Teşkilatları boşaltmayın. dedi

ADAY TANITIMI 29 MAYIS'TA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, propaganda döneminde mitinglerin yanı sıra televizyon programlarına da katılacağını söyledi. AK Parti'nin takvimine göre aday tanıtımı ve seçim bildirgesi 29 Mayıs'ta Ankara Arena'da gerçekleştirilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal