Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşmesi Öncesi BBP Liderinden Açıklamalar

Bugün saat 15:00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, gazetecilere konuştu.

27.04.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-11:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşmesi Öncesi BBP Liderinden Açıklamalar

Mustafa Destici açıklamasında “Oyumuzdan çok sempati alanımız çok daha yüksektir diye düşünüyorum. Oyumuz 1 ise sempati alanımız 20’dir” ifadesini kullandı İttifakta, Milliyetçi Hareket Partisi gibi kendi amblem ve listeleriyle yer almayı istediklerini ancak bunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinden sonra netleşeceğini ifade etti.

Bugün saat 15.00’de Erdoğan ile görüşecek olan Destici, gazetecilere özel olarak şu ifadelere yer verdi:

SAYI PAZARLIĞINA GİRMEDİK

“İttifakta 2 şekilde yer alınıyor. İlki, kendi amblem ve listenizle, ikincisi ise bir başka partinin listesinden. Biz kendi amblem ve listemizle girmek isteriz. Bu amaçla da ittifak paydaşlarıyla görüşüp değerlendirmelerini almak isteriz. Milliyetçi Hareket Partisi’nden bu konuda bize olumsuz yönde gelen bir şey yok. Bunu sonuçta Cumhurbaşkanıyla görüşeceğiz. Çünkü bugüne kadar süreci hep Cumhurbaşkanıyla yürüttü. Ama bir ısrarımız yok. Bizim bir talebimiz olmadı, sayı pazarlığına da girmedik, girmeyiz. İfadelerine yer verdi

FEDAKARLIK GEREKTİRİYOR

Süreç bizim de fedakarlık yapmamızı gerektiriyor fakat bütün siyasilerin omuzlarında da bu sorumluluk var. Bazıları bunu önemsemiyor olabilir, parti menfaati için yapıyor olabilir. Biz devleti ve milleti önceliyoruz. Sadece partilerin ne alacağı, kaç vekille temsil edileceği, yürütmede yer alıp almayacağına bakmadan ülkenin milletin menfaatlerine bakmaktayız. Geçmişte de bugün de birliktelik noktasında çok farklı teklifler, talepler aldık ama bunlara dönüp bakmadık.

SAYGIYI YİTİRMEK RAHATSIZ EDİCİ BİR DURUM

Ülkede birlik, beraberlik olsun istiyoruz. Çünkü birlikte yaşayacağız. Birbirimize karşı saygı duymak zorundayız, sevmesek bile ki sevmemiz lazım. Şu anda saygıyı bile yitiriyoruz birbirimize karşı, bu da bizi oldukça rahatsız ediyor. Ama şu anda benim gözünün içine bakarak tokalaşamayacağım bir lider yok.”

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DESTİCİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAĞINI AÇIKLADI

Öte yandan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, saat 11.15'te düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığı için başvuru formunu imzalayarak, milletvekili adayı olacağı açıklaması yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal