Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Dünya Adaletinin Sesi Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda “Herkes için barış ve adalet” söylemiyle gerçekleştirdiği önemli konuşmada dünya adalet sistemini sorguya çekti.

26.09.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-12:04)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda “Herkes için barış ve adalet” söylemiyle gerçekleştirdiği önemli konuşmada dünya adalet sistemini sorguya çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 74'üncü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma dünya gündeminde  “Our Voice Erdoğan (Bizim sesimiz Erdoğan)”manşetiyle ilk sırada yer aldı. bununla birlikte binlerce insan tarafından Erdoğan'a “Mağdur Müslümanlar adına konuştunuz” değerlendirmesi yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BM GENEL KURULU'NDA ELEŞTİRİ YAPTIĞI MESELELER

‘2 Milyan İnsan Yoksul’

"Dünyanın şanslı bir azınlığı obeziteyi tartışırken, 2 milyarı aşkın insanın yoksulluk, 1 milyara yakın insanın açlık sınırının altında yaşıyor olması çok acıdır. Şayet her birimiz güvende değilsek hiçbirimizin güvende olamayacağı gerçeğine sırtımızı dönemeyiz."

‘Dünya 5'ten Büyüktür’

"Bu kürsüden yıllardır insanlığın kaderinin sınırlı sayıdaki ülkenin ihtiyarına bırakılamayacağını söylüyorum. Dünya beşten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir."

‘Suriye İç Savaşı’

"Yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne, 12 milyonu aşkın insanın yerinden edilmesine, bunların yarısının da ülke dışında yaşamak zorunda kalmasına yol açan Suriye krizini artık sona erdirmenin zamanı gelmiştir."

‘Aylan Bebek Unutuldu’

 "Dünya, canlarını kurtarmak için çıktıkları yolculukları ya Akdeniz'in karanlık sularında ya da sınırlara gerilen tel örgülerin önlerinde sonlanan milyonlarca mazlumu maalesef çok çabuk unuttu. Özellikle işte gördüğünüz gibi Aylan bebeği dünya çok çabuk unuttu. Unutmayın ki bir gün ola ki aynı durum sizlerin de başına gelebilir. Çünkü Aylan bebekler bir değil, binler, milyonlar, bütün bunlara karşı tedbirimizi almak durumundayız."

‘İsrail'in Sınırları Neresi’

 "Ben merak ediyorum bu İsrail neresidir, acaba bu İsrail'in toprakları nereleri kapsıyor, 1947'de İsrail neresiydi, bunun ardından acaba 1949, 1967'de İsrail neresiydi ve şu anda İsrail neresi? Sene 1947, neredeyse burada İsrail yok gibi, tamamı Filistin... Sene 1947 paylaşım planı var ve Filistin küçülüyor, İsrail büyüyor. Geliyorum 1967'ye, 1949'la birlikte İsrail büyüyor, Filistin küçülüyor. Geliyorum bugüne, güncel durum şu an artık adeta Filistin yok, neredeyse tamamına yakını İsrail. İsrail doyuyor mu, hayır doymuyor. İsrail şimdi de kalanını almanın gayreti içerisinde."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal