Bakan Albayrak: "Son Altı Yılda Çok Önemli Krizler Atlattık"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin son 6 yılda çok önemli krizleri atlattığını belirterek, “Dünyada örnek olabilecek çok güçlü bir kapasiteye sahip” dedi.

26.09.2019-00:15 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-00:12) Bakan Albayrak: "Son Altı Yılda Çok Önemli Krizler Atlattık"

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen New York Buluşması programında konuştu. Albayrak, uzun uzun konuşmak yerine önemli birkaç konuya değinmek istediğini belirterek “Hakikaten çok başka bir yüzyıl, çok başka bir dönem ile karşı karşıyayız. Önümüzdeki süreçler için çokça dile getirilen iki şey var, ticaret savaşları ve resesyon” dedi.

"TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ BİR KAPASİTEYE SAHİP" 
 

BM görüşmelerinin yanı sıra ABD ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerinde geliştirilmesi için ABD'de bulunduklarını belirten Albayrak, “Türkiye özelikle sahip olduğu insan kaynağı ile yüzyıllardır tarihinden bugüne taşıdığı engin zenginlikle dünyada örnek olabilecek çok güçlü bir kapasiteye sahip” şeklinde konuştu.

ABD'DEKİ TÜRK TOPLUMUNUN ETKİSİ BÜYÜK

Albayrak, Türkiye'nin dünyadaki ekonomik dalgalarla mücadele etmesinin yanı sıra PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri ile de mücadele etmekte olduğunu belirterek Türkiye'nin bu mücadelesinde ABD'deki Türk toplumunun da önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal