Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri Kararına Sert Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri ile alakalı skandal açıklamalarına cevap verdi. Erdoğan, "Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına kesinlikle izin vermeyiz, veremeyiz" dedi.

22.03.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-11:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri Kararına Sert Çıktı

İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri kararına tepki gösterdi. Erdoğan, "Trump'ın Golan Tepeleri'yle alakalı talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin gerilimin eşiğine taşımıştır. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına kesinlikle izin vermeyiz, veremeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

TRUMP'A TEPKİ: İZİN VERMEYİZ

"Bir hakikatin altını çizmekte yarar görüyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı, üye sayısı açısından BM'nin ardından en büyüktür. İsrail hükumetinin aralıksız tacizlerine maruz kalan Kudüs'ün hakkını korumak teşkilatın birinci görevidir. Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizler için vazgeçilmezdir. Trump'ın Golan Tepeleri'yle alakalı talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, gerilimin eşiğine taşımıştır. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına kesinlikle izin vermeyiz, veremeyiz. Bu hassas dönemde direkt olarak bizi ilgilendiren konularda daha aktif olmamız lazım."

YENİ ZELANDA SALDIRISI

"İslam İşbirliği Teşkilatı'nın her zamankinden çok inisiyatif alması lazım olan dönemden geçiyoruz. Yeni Zelanda'daki saldırı ne ilk ne de son saldırıdır. Gün geçmiyor ki bir ibadethaneye yapılan saldırı haberini almayalım. Saldırıların faillerinden hiçbiri İslam düşmanı ve terör suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılmadı. Problemleri halının altına süpürerek çözemeyiz. Sosyal hastalıkları yok sayarak tedavi edemeyiz. Biz görmezden geldikçe, problemler katlanacaktır, büyüyecektir. Biz sesimizi çıkarmadıkça batılı hükümetler konforlarını bozmayacaktır. Saldırılar daha da pervasızlaşacak, ırkçı fanatikler daha da azgınlaşacaktır. 1940'larda Avrupa'da olduğu gibi telafisi mümkün olmayan sonuçlar meydana çıkacaktır. Bunun için sıkıntıları cesaretle ifade etmeli, hep beraber üstüne gitmeli, yüzleşmeli, çözüm yollarını birlikte aramalıyız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal