Anayasa Mahkemesi'nden 5 Partiye İnceleme

Anayasa Mahkemesi 5 siyasi parti hakkında hesapları dahi incelenmek üzere soruşturma başlattı.

22.03.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-10:54) Anayasa Mahkemesi'nden 5 Partiye İnceleme

Anayasa Mahkemesi'nin bazı siyasi partilerin 2016 ve 2017 yıllarına ait mali denetimlerine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kararda Türkiye Birlik Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi, Evrensel Yol Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisi hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi.

PARTİ HESAPLARI ANAYASA MAHKEMESİ TARAFINDAN İNCELENECEK

Yapılan mali incelemeler sonucu, Türkiye Birlik Partisi, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi, Evrensel Yol Partisi ve Türkiye İşçi Partisi genel merkezlerinin 2016-2017 yıllarında yapılan mali harcamaların bildirilmediği tespit edildi.

Türkiye İşçi Partisi ve Evrensel Yol Partisinin 2017 yılında sahip olduğu ve değeri 100 TL'yi geçen taşınır mallar ile taşınmazların tamamının değerlerinde gösterilmedikleri saptandı.

Bunların yanı sıra, Milliyetçi Türkiye Partisi ile Türkiye Birlik Partisi, Türkiye Ekonomi ve Kalkınma Partisi, Evrensel Yol Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisinin mahkemeye hesap verilebilir şekilde olmayan gelir giderlerinin olduğu belirlendi.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal