Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Milyon Suriyelinin Ülkesine Dönebileceğini Söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye'de yaşayan 4 milyon Suriyeli ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada, güvenli bölgelerin kurulması ile milyonlarca Suriyelinin ülkesine döneceğine inandığını söyledi.

28.01.2019-17:54 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-18:52) Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Milyon Suriyelinin Ülkesine Dönebileceğini Söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Swissotel Bosphorus'ta İslam İşbirliği Teşkilatı Bölgesindeki Kızılay ve Kızılhaç Ulusal Dernekleri İşbirliği Ağı Kuruluş Toplantısı'nda açıklamalar yaptı.

"ŞİMDİYE KADAR 300 SURİYELİ GERİ DÖNÜŞ YAPTI"

İlk aşamada halen Türkiye'de ikamet eden yaklaşık 4 milyon Suriyeli sığınmacının, kendi evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler kurmayı amaçladıklarını aktaran Erdoğan, şimdiye dek 300 bine yakın Suriyeli'nin Türkiye'nin teröristlerden temizlendiği Azez, Cerablus, El-Bab ve Afrin gibi yerlere geri dönüş yaptığını, güney sınırı boyunca tesis edilecek güvenli bölge ile bu sayının milyonları bulacağına inandığını söyledi.

"Öte taraftan komşumuz Suriye'de 1 milyon insanın yaşamını kaybetmesine, 12 milyon Suriyelinin evini, barkını, ülkesini terk etmesine sebep olan zulüm, ülkemizin yoğun uğraşlarla bir nebze olsun hafifletilebilmiştir. Hamdolsun uzun senelerin ardından ilk kez Astana görüşmeleriyle Suriye'de kalıcı siyasi çözüme ulaşılması yolunda önemli adımlar atıldı.

İlk aşamada halen Türkiye'de ikamet eden yaklaşık 4 milyon Suriyeli sığınmacının, kendi evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler kurmayı amaçladıklarını aktaran Erdoğan, şimdiye dek 300 bine yakın Suriyelinin Türkiye'nin teröristlerden temizlediği Azez, Cerablus, El-Bab ve Afrin gibi yerlere geri dönüş yaptığını, güney sınırı boyunca kurulacak güvenli bölge ile bu sayının milyonları geçeceğine inandığını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal